Informationsblad januari 2021

28 januari 2021

Hej kära medlemmar!

Hoppas vintern är bra för er trots dessa märkliga tider. Tyvärr så kommer det här brevet innehålla både en hel del tråkiga uppmaningar, såväl som pandeminyheter. Föreningen har uppsatta regler som inte efterlevs av medlemmar, trots att de är skapade av oss gemensamt för att vårt gemensamma boende ska funka så bra som möjligt. Här finns också ett par nyheter på grund av pandemin. Vänligen läs noggrant.

Ta hand om er ❤️

Med vänliga hälsningar
Styrelsen Brf Korsriddaren

 

OVK – FRÅN VECKA 7 BEHÖVS TILLGÅNG TILL BOSTÄDER

Den lagstadgade OVKn (Obligatorisk ventilationskontroll) kommer att genomföras från vecka 7 och framåt. Det innebär att du som medlem måste säkerställa att föreningen får tillgång till din bostad, för att leverantören Franska Bukten ska kunna genomföra sin besiktning. 

7-10 dagar innan start kommer Franska Bukten även att avisera i trappuppgångarna, där de även informerar om Covidrutiner. OBS, nyligen upptäckte föreningen att en frånluftskanal från badrummen i en av våra fastigheter hade täppts till på vinden, vilket kunde ha orsakat mögel- och fuktskador. Detta är ett tydligt exempel på vikten av en grundligt genomförd OVK. www.franskabukten.se

GÄSTRUMMET STÄNGS TRE MÅNADER

Med anledning av pandemin har styrelsen beslutat att föreningens gästrum stängs de närmaste tre månaderna. Detta av smittskyddsskäl.

SOPRUMMET – VÄNLIGEN PLATTA TILL WELLPAPP

Med anledning av den ökande e-handeln så ökar också den stora mängden förpackningsmaterial som vi medlemmar slänger i soprummet. Nyligen ökade vi antalet sopkärl för wellpapp och kartong, men ändå räcker de inte till. Anledningen är delvis att många av oss slänger sina förpackningar utan att platta till dem, så nu ber vi er vänligen att göra detta så att sopsorteringen kan fortsätta fungera så bra som den gjort hittills.

HOBBYRUMMET – STARKA MEDEL OCH SPRAYFÄRG

Nu behöver vi se en skärpning vad gäller medlemmars uppförande i hobbyrummet. Det är inte tillåtet att använda starka lösningsmedel/färger/annat eftersom lokalen inte är utrustad för det. Lukt och gas från ämnen letar sig upp hos boende i fastigheten. Det är inte heller tillåtet att använda sprayfärg, eftersom det sprider sig i luften och hamnar på andra föremål än objektet som spraymålas. Tyvärr måste vi vara tydliga med att hobbyrummet kan stängas om inte reglerna efterlevs, det handlar om respekt för övriga boende.

GYMMET – NYA PANDEMIREGLER OCH BOKNINGSSYSTEM

Med anledning av pandemin har styrelsen nu beslutat att tills vidare begränsa antalet samtidiga användare av gymmet till två (2) personer. För att kunna göra detta införs ett bokningssystem, där också maxgränsen för en gymsession sätts till en timme (1h), och en bokning åt gången. Precis som tvättstugorna får gymmet användas mellan kl. 07-22, så det finns gott om tid till alla.

MÅNADSAVGIFTER – HÄVA MEDLEMSKAP

Tyvärr är det en del medlemmar som sätter i system att inte betala sin månadsavgift i tid, eller inte alls, något som tvingar föreningen till ständiga påminnelser och kravbrev. Vår ekonomi är gemensam och det är respektlöst mot alla som sköter sina åtaganden att inte fullfölja sin del i vår gemensamt organiserade förening. Vi vill påminna om att föreningen vid upprepat slarv kan häva medlemskapet och sälja medlemmens andel i föreningen.

BARNVAGNAR I TRAPPHUSEN

Nu eskalerar problemen återigen med barnvagnar i trapphusen. Fastighetsskötare kommer nu att instrueras att forsla bort vagnar som står i trapphusen, och det kommer då även genomföras kvällsronder. Styrelsen vill återigen påminna om att vi som sitter i styrelsen är skyldiga enligt lag att säkerställa utrymningsvägar för boende och angreppsvägar för räddningstjänst. När trapphuset är rökfyllt är det svårt att orientera sig, och hinder syns inte. Om någon skulle förolyckas för att de vid brand inte kan ta sig ut på grund av bråte är det styrelsens medlemmar som kommer att åtalas.

LEVANDE ELD – MARSCHALLER PÅ GÅRD OCH BALKONG

Nu är det kallt och levande eld är ett mysigt inslag i kyla och vintermörker. Därför vill vi påminna om föreningens regler. På grund av brandrisk och risk för skador på allmänhet är det inte tillåtet att ställa marschaller/annan levande eld på gård eller balkong. Även här är styrelsen ansvarig för säkerheten. Exempelvis kan barn bränna sig svårt av marschaller när de rör sig på gårdarna. Vi har haft en brand på en balkong som kunde ha spridit sig till taklaget och orsakat en katastrof. Tänk även på att släcka levande ljus inomhus i de rum som ni inte vistas i.

Tack för att du läste och trevlig fortsättning på vintern.