Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Totalentreprenad eller utförandeentreprenad?

Totalentreprenad upphandlas på förhållandevis enkla anbudsunderlag. Entreprenören får själv inom ramen för ersättning och ansvar genomföra den projektering som erfordras för byggnationen, exempelvis ritningar. Entreprenören har ett funktionsansvar (att funktionen som är önskad finns) för de arbeten som ingår i kontraktet.

Vid en utförandeentreprenad utgör beställaren och dess konsult en detaljerad projektering. I entreprenörens åtagande ingår att bygga exakt som beställaren redovisat i anbudshandlingar och entreprenören behöver således inte ta ansvar för att utförda arbeten fungerar som det är avsett. Entreprenören har således enbart ett utförandeansvar (inte funktionsansvar).

Ordet total i totalentreprenad har inget att göra med att allt ingår.

Vill du veta mer om hur HSB Stockholm kan hjälpa till med
upphandling av totalentreprenad eller utförandeentreprenad?

Vi erbjuder tjänster i hela Stockholm, Järfälla, Haninge, Täby, Tyresö, Solna, Upplands Väsby, Upplands-Bro, Sollentuna och Nacka. Fyll i vårt formulär, så hör vi av oss!  

Ja, kontakta mig!

Tjänster inom projekt- och byggledning

stambyte

Stammar och våtrum

Ett stort jobb som kräver stora beslut. Vi hjälper er.

skapa bostadsrätter

Skapa bostadsrätter

Undvik fällorna och öka fastighetens värde maximalt.

upphandla entreprenörer

Inventering och upphandling

Underlag för att fatta rätt beslut.

fasadrenovering

Renovera fasaden

Utsidan räknas också. Se till att den är i bra skick.