Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Skapa bostadsrätter och förbättra föreningens ekonomi

Att förbättra föreningens ekonomi handlar inte alltid om att skära ner på kostnader – det går även att skapa helt nya intäkter. Vi hjälper gärna till att undersöka vilka förutsättningar ni har för att bygga om lokaler eller andra outnyttjade utrymmen till bostäder. Finns möjligheten så hjälper vi er förverkliga projektet på ett sätt som passar era behov och budget.
mainimage
En outnyttjad vind, källarlokal och till och med en svåruthyrd butikslokal kan gå att omvandla till bostadsrätter. Ofta ett snabbt sätt för föreningen att stärka ekonomin och underlätta finansiering av kommande och nödvändiga renoveringar. Men det finns också många fallgropar.
Kanske går det inte att dra ner ventilation i lokalen? Eller myndigheter som ger avslag på grund av något ett otränat öga inte ser? Vi har lång erfarenhet av detta och har alltid flera omvandlingar på gång. Så genom en liten insats kan vi avgöra om det är lönsamt att genomföra.
Är du nyfiken på tjänsterna och vill veta mer så läs om vår trygga process och de lösningar vi kan erbjuda under En trygg process samt Lösningar efter era behov.

Vill du veta mer om hur din bostadsrättsförening kan skapa fler bostadsrätter?

> Läs mer om alla våra tjänster inom fastighetsförvaltning.

3 skäl att utveckla er fastighet

Emil Lindhagen, fastighetsutvecklare, berättar varför du ska välja HSB.
1. Rätt från början.
 Vi ser till att allt görs rätt från början till slut – inklusive ekonomiska kalkyler, juridik, byggnation och försäljning.
2. Nya intäkter snabbt. Att bygga om lämpliga lokaler eller andra utrymmen till nya bostäder går relativt snabbt och skapar nya intäkter utan att anstränga föreningens ekonomi för mycket. 
3. Vi gör jobbet. Att utveckla sin fastighet kan innebära mer jobb än styrelsen mäktar med på egen hand. Låt oss på HSB hjälpa till så behöver ni inte lägga ned så mycket tid själva. 

Kundexempel: Brf Mörbylund 11-15 bygger bostäder

HSB har tillsammans med föreningen HSB brf Mörbylund 11-15 tittat på föreningens möjligheter för att hyra ut eller bygga lägenheter av de ytor som tidigare fungerat både som kontor och förskola. De outnyttjade ytorna har sålts till HSB Stockholm, som i samverkan med föreningen ska utveckla 36 nya bostadsrätter med inflyttning under första halvan av 2019. 
– En spännande och hållbar lösning där outnyttjade ytor förvandlas till bostäder på ett tids- och kostnadseffektivt sätt. Det känns självklart extra bra med dagens stora bostadsbehov, säger Anders Joachimsson, affärsområdeschef Fastigheter.

Fler tjänster inom projekt- och byggledning

fasadrenovering

Fasad, balkong och betong

Utsidan räknas också. Se till att den är i bra skick.

upphandla entreprenörer

Inventering och upphandling

Underlag för att fatta rätt beslut.

stambyte

Stammar och våtrum

Ett stort jobb som kräver stora beslut. Vi hjälper er.