Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Juridiska tjänster

I en bostadsrättsförening uppkommer ständigt frågor med juridisk anknytning. Mycket av verksamheten styrs av lagar och regler som även för den erfarna styrelseledamoten kan vara svåra att genomskåda. Att hantera juridiken i en bostadsrättsförening är en stor uppgift.

Specialister på bostadsrättsjuridik

HSB Skånes jurister är specialiserade på bostadsrättsjuridik och har stor erfarenhet av att lösa problem och svara på frågor som uppkommer i bostadsrättsföreningens vardag. Förutom löpande rådgivning erbjuder HSB Skånes jurister ombudskap för föreningar som hamnat i tvister, förhandlingar eller som behöver hjälp med att lösa en särskild fråga. Föreningens styrelse kan därigenom helt överlämna hanteringen av sådana ärenden, vilket brukar vara en stor lättnad för ledamöterna.

Kostnadsmedveten problemlösning

HSB Skånes jurister arbetar för att lösa bostadsrättsföreningars problem. Genom nära samarbete med alla HSB Skånes verksamhetsområden har HSB Skånes jurister tillgång till praktisk kunskap som möjliggör funktionell och kostnadseffektiv problemlösning. När en förening anlitar HSB Skånes jurister kan styrelsen därför vara säker på att ärendet handläggs juridiskt korrekt och lösningsinriktat.

Juridikutbildning för dig och dina styrelsekollegor

Kunskap om bostadsrättsjuridik och andra rättsområden som berör en bostadsrättsförening underlättar det dagliga styrelsearbetet och förebygger resurskrävande snedsteg. Låt en av HSB Skånes jurister komma ut till din förening och utbilda styrelsen! HSB Skånes jurister erbjuder temautbildningar men kan även skräddarsy och anpassa en utbildning efter din förenings specifika behov.

Du kan läsa mer om våra juridiska tjänster i vårt produktblad

Kontakta oss för juridisk rådgivning! 

Vi erbjuder juridisk rådgivning för brf i kommunerna: Lund, Kristianstad, Ystad, Eslöv, Hässleholm, Bromölla, Hörby, Höör, Kävlinge, Osby, Perstorp, Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Staffanstorp, Tomelilla och Östra Göinge.

Vill du veta mer om juridik eller någon av våra övriga tjänster inom fastighetsförvaltningFyll i vårt formulär så kontaktar vi dig!

Exempel på ärenden HSB Skånes jurister kan hjälpa din förening med:

  • Konflikter mellan grannar.
  • Vanvård av bostaden.
  • Hantering av oseriösa hantverkare.
  • Medlemmar som släpar efter med månadsavgiften.
  • Ansvar för skador i bostaden.
  • Handledning inför stämman.
  • Föreningen innehar ett servitut eller arrendeförhållande som behöver upphävas.
  • Styrelsen funderar på vilka fördelar det finns med att upplåta föreningens mark med bostadsrätt.
  • Översyn av föreningens hyresavtal.
  • Hur man agerar mot en bostadsrättshavare som upplåter sin lägenhet i andra hand utan

Kontakta våra jurister

Fyll i formuläret så hör vi av oss!