Föreningens miljöstation

Miljöstationen på Cederflychts gata är till för föreningens medlemmar och har öppet Tisdagar och Torsdagar mellan 18:00 – 20:00 och Lördag mellan 12:00 – 15:00.

Föreningen har en miljöstation där du kan lämna brännbart avfall såsom möbler, trädgårdsavfall med mera. På miljöstationen får du inte lämna stora mängder avfall från lägenhetsrenoveringar eftersom det kostar mycket pengar att tömma containern. Avfall från lägenhetsrenoveringar ska direkt köras till Tagene Återvinningscentral där du kan lämna avfallet helt gratis. Läs mer om Tagene återvinningscentral.

På miljöstationen får du lämna:
- Trädgårdsavfall (ris, grenar, gräsklipp och löv)
- Brännbart (utslitna textilier, trä m.m.)
- Icke brännbart (keramik, sten, porslin, metall, glas, gips, tryckimprenerat virke)

- Sprayburkar (fulla eller tomma aerosoler - ej bekämpningsmedel)
- Färgavfall och lösningsmedel (färg-, lack-, lim- och lösningsmedelsburkar)
- Små-elektronik (t.ex. kaffebryggare, rakapparat, el-tandborste, plattång)
- Glöd- och halogenlampor (vanliga lampor)
- Lågenergilampor
- LED-lampor
- Lysrör (utan strumpa/omslagspapper)

Annat avfall
Tidningar och hushållsförpackningar, plast, metall och andra material/förpackningar som går att återvinna skall som vanligt lämnas på återvinningsplatserna i anslutning till vårt område. För återvinningsplatserna betalar vi inte någonting.

Det ligger i vårt gemensamma intresse att lämna så mycket returmaterial som möjligt till återvinning och därmed leverera en mindre mängd restavfall. Detta är bra för miljön och för föreningens (= din och min) ekonomi. Ju bättre du följer reglerna desto mindre tvingas styrelsen höja månadsavgiften.

  • En av två återvinningsstationer i området
    En av två återvinningsstationer i området