Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Flytta ut

Tack för den tid du har bott hos oss. Vi hoppas att du har trivts med din lägenhet och med vår service. Läs vidare för sådant man lätt glömmer, men som måste göras, när man flyttar ut.

Hur säger jag upp min hyreslägenhet?

Du måste säga upp ditt hyreskontrakt skriftligt. Det kan du göra på två olika sätt:

Läs gärna mer om hur du säger upp din hyreslägenhet bland våra vanliga frågor och svar.

Tänk på

  • Du måste vara beredd på att visa den lägenhet du ska flytta ifrån för de personer som får erbjudande att flytta in efter dig.
  • Din fastighetsvärd gör en besiktning av alla utflyttande lägenheter för att se om något har gått sönder eller blivit onormalt slitet.
  • Om det finns några skador i lägenheten, kan du bli betalningsansvarig för reparationerna.
  • Om lägenheten inte är välstädad vid utflyttningen kan du bli betalningsansvarig för att en städfirma utför städningen.
  • Kom ihåg att du behöver du i god tid innan du flyttar säga upp ditt Bolina 3.0-avtal (bredband och tv). Det gör du genom att ringa Telia på 020-20 20 70. I samband med detta får du hem en retursedel och emballage för att skicka tillbaka tv-box och router.
  • Allt som hör till lägenheten, till exempel dörrar, hatthyllor och gardinbeslag skall lämnas kvar i lägenheten.
  • Kom ihåg att alla nycklar som hör till lägenheten ska återlämnas till din fastighetsvärd senast klockan 12.00 den dagen kontraktet upphör. Om detta är en lördag, söndag eller annan helgdag, ska nycklarna lämnas innan klockan 12.00 första vardagen efter helgen.

Städinformation

Utanför lägenheten:

Kom ihåg att tömma och städa eventuell balkong, garageplats, källar- och vindsförråd. Dekaler, klistermärken och dylikt ska tas bort. Även utsidan av lägenhetsdörren och tilluftsdon ska rengöras.

Allmänt:

Alla spik och krokar ska tas bort från väggarna. Vid borrade hål ska pluggen tas bort och hålet spacklas igen. (Observera att spackel endast ska vara i hålet och inte på tapeten, då detta inte blir godkänt vid besiktningen.) Allt som inte tillhör lägenheten ska plockas bort, till exempel egna nätverks- och lampsladdar.

Rum:

Heltäckningsmattor eller liknande får inte finnas kvar på parkettgolv. Gör rent elementen och glöm inte att rengöra bakom dem. Väggar, fönsterkarmar och golvlister ska vara rena. Fönster öppnas, delas och tvättas på alla sidor. Dammsug och torka ur garderober, glöm inte hyllor och backar. Gör rent dörrar, glöm inte överkanten.

Golv:

Parkett torkas med fuktig trasa och ett milt rengöringsmedel. Torka genast torrt. Observera att golvet förstörs om man använder för mycket vatten.

Laminat rengörs på samma vis som parkett.

Linoleum torkas med fuktig trasa och ett milt rengöringsmedel. Torka genast torrt. Använd polish sparsamt och bara när golvet börjar bli slitet.

Plastmatta torkas med fuktig trasa och ett milt rengöringsmedel.

Kök:

Tvätta rent köksskåpens in- och utsidor, om det går att dra ut hyllplanen så ska dessa dras ut och rengöras. Glöm inte dörrarnas överkanter. Köksfläkt eller ventil ska vara ren invändigt och utanpå. Rengör skärbrädans under- och översida. Skruva ner och diska lampkulan.

Kyl, frys, sval och överskåp:

Kyl, frys, sval och överskåp rengörs, frostas av och luftas. Dra ut spisen och rengör sidor och bakstycke på spisen. Tvätta väggen bakom spisen, spissidor och golv. Rengör kokplattornas kanter. Rengör även spiskåpa/fläkt på undersida och utsida. Glöm inte ugnen, värmeskåpet inuti och plåtarna. Det finns speciella rengöringsmedel för ugnen. Tänk på miljön när du använder rengöringsmedel.

Badrum och toalett:

Rensa golvbrunnen samt avlopp för tvättställ, tvättmaskin och torktumlare. Glöm inte wc-stolens utsidor och krök. Rengör tvättställets undersida. Avkalka väggarna och städa under badkaret samt rengör duschväggar. Tak och väggar ska göras rena. Ta ner och diska lampkupor, rengör ventiler och torka noga ur badrumsskåp.

Du behöver inte avsluta ditt medlemskap när du flyttar!

När du lämnar din hyreslägenhet hos oss måste du inte avsluta ditt eventuella medlemskap hos HSB Malmö.

Här kan du läsa om de olika fördelarna som du får som medlem i HSB Malmö, och här kan du läsa om Bosparandet, som ger dig försprång till våra hyreslägenheter.

Vill du ändå avsluta ditt medlemskap gör du det genom att fylla i formuläret här