Årsbrev 2018-2019

18 december 2018 GOD JUL och Gott Nytt 2019 önskar vi alla i Brf Gröndal

Hej alla gamla och nya medlemmar i Brf Gröndal. Ett år har gått sedan förra årsbrevet och en hel del har hänt. Föreningen har endast fått 6 nya medlemmar i år och i skrivande stund har vi 7 lägenheter uthyrda i andra hand.  Vi följer alltså trenden idag där låne- och amorteringsregler har bromsat in bostadsmarknaden.

Vi börjar med att säga att det blir ingen höjning av avgiften under nästa år, föreningen har god ekonomi och kontroll på budgeterade kostnader. Vi avslutade år 2017 med att skriva kontrakt med leverantör av dörrar, postboxar och låssystem. Vi avslutar detta året med att konstatera att dörrarna sitter på plats  och låssystemet  fungerar, vi har tak över portarna och jag tror de allra flesta har vant sig vid att hämta posten i boxen. Justering av samtliga portar efter att klämskydd monterats är genomfört. Arbetet har satt sina spår och när det är avslutat ska vi snygga upp även i entréerna.

Under hösten har det genomförts ett stort arbete som både synts och hörts. Förra året konsaterade vi att dagvattenledningarn var i uruselt skick och nu är de bytta liksom merparten av dagvatten-brunnarna. Dessutom har vi ordnat dränering på baksidan av hus B vid föreningslokalen. Överblivna jordmassor har fått bli en yta där det troligen blir gräs. I samband med alla grävningar så passade vi också på att få några lutande lyktstolpar korrigerade. Nu får marken vila och sätta sig under vintern och i sommar ska vi äntligen asfaltera hela området. Vid A-huset blev ingreppen större och här måste rabatterna göras om helt.

 Det blir omtag på trädgårdsskötsel eftersom vi har lite annorlunda förutsättningar med delvis nya rabatter o många funderingar hur rabatter ska avgränsas mot asfalten.

Styrelsen har börjat titta på ett projekt som går under namnet IMD Individuell Mätning och Debitering av el. Det blirmer information om detta på ett möte  den 11 Februar 2019  och vår förhoppning är att IMD ska påverka allas elkostnader positivt.

Nu när vi har ett modernt port/låssystem ska vi se hur det kan byggas på med nya funktioner för information och bokning.

Vi började redan förra året att titta på solpaneler men hade inte tid att gå vidare. Det är dock ett projekt som definitivt blir aktuellt igen.

Vi hade en städdag i våras som var välbesökt även om vi skulle kunna ha ännu fler deltagare. Troligen slog Gröndal något sorts rekord när det kastades 3 st motionscyklar i containern. Apropå cyklar så har vi nästan fullföljt cykelrensingen som kommer att bli årlig. Glömde du att märka cykeln och plötsligt saknar den så finns den kvar ytterligare ett halvt år till sista maj 2019.

Bouleplanen har haft ett stadigt antal spelare och det hoppas vi fortsätter i sommar.

Vi har haft Kräftskiva och Luciakaffe och ett stort tack går till Festkommitté och övriga frivilliga som hjälpt till.

Nu tar vi ledigt och försöker samla krafter inför nästa års utmaningar och kom ihåg att titta på vår web-sida https://www.hsb.se/sodertorn/brf/grondal/

Styrelsen