Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Bättre koll på energiförbrukningen med energideklaration

Energideklarationen är en sammanställning av byggnadens energianvändning. Syftet är att få bättre koll på var energin tar vägen och hitta åtgärder för att minska förbrukningen. Det är fastighetsägarnas ansvar att fastigheterna har uppdaterade energideklarationer, utförd av en certifierad energiexpert. Vi på HSB på Gotland hjälper er med energideklarationen!
mainimage

Deklarationen innehåller nyckeltal som gör det möjligt att jämföra exempelvis värme och ventilationssystem med liknande fastigheters energiförbrukning. Och när vi vet vart energin tar vägen så vet vi hur den kan optimeras.

En energideklaration ska göras en gång vart 10:e år och nyproduktioner ska göra det senast två år efter att fastigheten har tagits i bruk.

Behöver din bostadsrättsförening på Gotland hjälp med detta?