Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Från skulptur till vision till verklighet

Visionen av Turning Torso har sin grund skulpturen Twisting Torso, vilkenTurning Torso skulptur föreställer en människa som vrider sig. HSB Malmös dåvarande vd Johnny Örbäck fick 1999 se skulpturen i en broschyr som presenterade skulptören och arkitekten Santiago Calatrava i samband med dennes bidrag till arkitekttävlingen för Öresundsbron.

Vid detta tillfälle fick Johnny Örbäck idén att låta skapa byggnaden Turning Torso. En kort tid därefter reste han till Zürich för att träffa Santiago Calatrava och låta honom rita ett bostadshus utifrån idén med en vridande huskropp av kuber.

Turning Torso är en fantastisk kombination av skulptur och byggnad. Dessutom är det ett av de få landmärken i världen som blir en del av den levande vardagen med sina tio våningar kontor, 148 lägenheter och de två översta våningarnas möteslokaler.

Santiago Calatrava

Santiago Calatrava

Arkitekten bakom Turning Torso heter Santiago Calatrava. Spanjoren är en av vår tids mest uppmärksammade arkitekter med en lång rad uppseendeväckande och nyskapande projekt bakom sig. Läs mer här>>