BYTESRUMMET

I föreningen har vi ett bytesrum som finns i källaren på Blommensbergsvägen 159. Bytesrummet är ett återbruksrum där kan du lämna in eller hämta gamla saker som i stället för att slängas kan vara till glädje för någon annan. Du behöver inte ha lämnat in saker för att hämta något.

Vi behöver hjälpas åt för att håll det städat. Allt du lämnar ska vara helt, rent och fungera.

Notera att stora möbler och annat som trasiga saker, större grovt avfall, större farligt avfall och större trasig elektronik skall köras till återvinningscentral. Att inte respektera detta medför arbete för bytesrumsgruppen samt en kostnad för föreningen då ”skräpet” hamnar i returhuset. Vi behöver hjälpas åt för att minimera alla onödiga utgifter i en tid som denna.

Vill du engagera dig i Bytesrummet, är du varmt välkommen att höra av dig till info@brfentitan.se

Vänliga hälsningar,
Styrelsen

För de medlemmar som eventuellt skulle vara intresserade av att starta en bytesrumsgrupp vänligen kontaka info@brfentitan.se

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

För att komma till bytesrummet går du in på gaveln av Blommenbergsvägen 159 och fortsätter så långt in i källaren du kan. Du låser upp med portbrickan. Bytesrummet är öppet mellan kl. 8.00 och 22.00.

Bytesrummet är uppskattat av många medlemmar Tanken med bytesrummet är att du kan lämna det du inte längre vill ha eller behöver, och ta det du vill ha. Tänk till en extra gång innan du ställer ner något. Ställ bara ner sådant som du tror att någon verkligen kan vilja ha. Efter ca tre månader ansvarar du för att bära bort/kasta det du ställt in om det fortfarande ligger kvar. Ligger det kvar innebär det merjobb för Bytesrumsgruppen (dina grannar) samt kostnad för föreningen (alla medlemmar) för bortforsling.                                                                                                                  

 

Lämna inte:

  • Stora och skrymmande möbler t ex sängar, skåp, hyllor, skötbord.
  •  Stoppade möbler t ex soffor, madrasser, sängar eller fåtöljer.
  • Trasiga eller smutsiga kläder.
  • Gammal elektronik.
  • Tjock-tv eller gamla dataskärmar.
  • Cd-skivor och dvd:er.
  • Tidskrifter, serietidningar, tidningar.
  •   Läroböcker och kurslitteratur.
  •  Trasiga eller smutsiga leksaker.
  • Repigt porslin.

 Placering:

Packa upp dina saker och placera dem enligt anvisningarna på hyllorna. Ta med dig dina plastpåsar och annat skräp.Det finns en anslagstavla där du kan sätta upp lappar på saker du vill bli av med men som inte får lämnas i bytesrummet eller/och så kan du annonsera på föreningens facebooksida: Brf Entitan.

OBS! Galgar, klädställningar, hyllplan och annan inredning som tillhör bytesrummet får man inte ta.

Bytesrummet har blivit stängt tidigare pga att det blivit stökigt och möbler ställts dit. Om vi alla håller ordning där så behöver det inte stängas igen.