Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Energi- och funktionskontroll

Få en fördjupad årsrapport med förslag på energibesparande åtgärder samt beslutsunderlag avseende underhåll och energistrategi. Vi på HSB Skåne kan hjälpa er med energi- och funktionskontroll i bostadsrättsföreningar i Lund, Kristianstad, Ystad, Eslöv och Hässleholm.

En energi- och funktionskontroll är ett bra sätt att se över fastighetens värmecentral och energistatus. En värmecentral som fungerar korrekt är mer effektiv och att identifiera fel tidigt är en smart energisparåtgärd. Detta sker genom granskning av förbrukningsstatistik och inspektion av driftställe. På så sätt kan ni minska framtida underhållskostnader och hitta möjligheter för energibesparingar.

Så fungerar tjänsten

Energi- och funktionskontroll av driftanläggningen innehåller kontroll av hela anläggningen och dess funktioner, bland annat expansionskärl, säkerhetsventiler, pumpar, värmeskydd, motorskydd samt styr- och övervakningsanläggning. Även täthet på anläggningskomponenter kontrolleras, såsom ventiler och rörledningar. Tryckdifferenser i filter och pumpar samt tryck och volym i expansionskärl noteras. Filter rengörs vid behov.

Ni får en fördjupad årsrapport med förslag på energibesparande åtgärder samt beslutsunderlag avseende underhåll och energistrategi.

Kontakta oss för energi- och funktionskontroll! 

Vi erbjuder energi- och funktionskontroll för brf i kommunerna: Lund, Kristianstad, Ystad, Eslöv, Hässleholm, Bromölla, Hörby, Höör, Kävlinge, Osby, Perstorp, Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Staffanstorp, Tomelilla och Östra Göinge.

Behöver du göra en energideklaration, vill veta mer om energi- och funktionskontroll eller någon av våra övriga tjänster inom fastighetsförvaltningFyll i vårt formulär så kontaktar vi dig!

Och du, välkommen till oss även om du inte är medlem i HSB!