Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Energideklaration - Vi hjälper er att energideklarera fastigheten

Det har nu gått tio år sedan kravet på energideklarationer för fastighetsägare infördes. Eftersom energideklarationen endast gäller i tio år är det därför dags för många fastighetsägare att på nytt genomföra densamma. Vi på HSB Skåne kan hjälpa dig med energideklaration, vi finns lokalt i Lund, Ystad, Kristianstad, Eslöv och Hässleholm!

Syftet med energideklarationen är att främja en effektivare energianvändning och en god inomhusmiljö i byggnader. Genom energideklarationer får ni reda på var på skalan er fastighet befinner sig.

Vad är en energideklaration?

Energideklarationen innehåller bland annat uppgifter om:

  • den uppvärmda arean i huset
  • energianvändning för uppvärmning, komfortkyla, tappvarmvatten och byggnadens fastighetsel
  • åtgärdsförslag, om energiexperten har föreslagit sådana, för att minska energianvändningen
  • om radonmätning är utförd eller inte, och i så fall uppmätt värde
  • värmesystemet och ventilationssystemet i byggnaden.

Källa: boverket.se

Energideklaration är ett lagkrav

Sedan 2007 finns lagen om energideklaration för byggnader. Energideklarationer måste genomföras för alla byggnader vart tionde år. För nybyggda fastigheter ska en energideklaration lämnas senast två år från att fastigheten har färdigställts. Det är Boverket som ansvarar för att energideklarationer görs inom lagens tidsramar. Det är viktigt att göra energideklaration i tid, annars dömer Boverket ut ett vite. 

Kontakta oss för energideklaration! 

Var er förening snabb på bollen och energideklarerade 2007-2008? Oavsett om det är er första eller andra energideklaration är det något vår certifierade energiexpert kan hjälpa er förening med. 

Välkommen med er beställning!

Vi erbjuder energideklaration för brf i kommunerna: Lund, Kristianstad, Ystad, Eslöv, Hässleholm, Bromölla, Hörby, Höör, Kävlinge, Osby, Perstorp, Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Staffanstorp, Tomelilla och Östra Göinge.

Vill du veta mer om våra energideklaration eller någon av våra övriga tjänster inom fastighetsförvaltningFyll i vårt formulär så kontaktar vi dig!

Kontakta vår certifierade energiexpert för bokning:

Per Jönsson

Tel: 046-210 86 47

E-post: per.jonsson@hsb.se

Vårt pris för energideklaration:

0-30 lgh: 15 000 kronor ex. moms

31-60 lgh: 20 000 kronor ex. moms

61- lgh: 25 000 kronor ex. moms