Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB och We Effect stärker människors rätt till värdiga bostäder och mat under coronakrisen

En halv miljard människor kommer att knuffas ut i fattigdom i coronapandemins spår. 130 miljoner människor riskerar akut hungersnöd. HSB Norr bidrar därför med 50.000 kronor till kampanjen #StarkareTillsammans och stöttar därigenom We Effects arbete för att mildra konsekvenserna för de allra fattigaste under coronakrisen.

De som saknar marginaler drabbas hårdast av coronakrisen. Enligt FN kommer fler människor att dö av hunger än av viruset. Flera årtionden av utveckling går förlorade. Coronakrisen slår skoningslöst mot medlemmarna i We Effects 160 lokala samarbetsorganisationer som finns spridda över 23 länder. Svårast är situationen för kvinnor och flickor. Rapporterna visar hur både hunger, våld och utsatthet ökar.

HSB och We Effect arbetar för att fler ska få egna bostäder
Att ha en egen bostad är förutsättningen för att kunna hävda sina rättigheter. En bostad innebär att ha en dörr att låsa om sig, en plats att sköta sin hygien på med rinnande vatten, en plats för att tvätta kläder, laga mat och göra läxor vid ett bord i lugn och ro. Men bostaden är också ett skydd mot utsatthet och våld. I arbetet för att fler ska få egna bostäder har HSB en naturlig roll. HSB stöttar sedan många år We Effect så att utsatta människor kan bilda bostadskooperativ och bygga egna hus.

Även 20 kronor kan göra skillnad – välkommen med ditt bidrag!
HSB Norrs medlemmar kan också stötta kampanjen #StarkareTillsammans. Välkommen att swisha 20 kr eller mer till 123 268 98 67 så är du med och bidrar till det viktiga arbetet.

We Effect är de kooperativa företagens biståndsorganisation och så här stöttar HSB organisationens arbete:

  • HSBs medlemmar bidrar med två kronor av medlemsavgiften.
  • För varje nybyggd HSB-lägenhet skänks tusen kronor.
  • Under 2021 samlade HSB in 2 632 308 kronor till We Effect – pengar som gör att fler människor nu kan ta steget från fattigdom och slum till en bra bostad och ett tryggare liv.

    Sedan år 2000 har HSBs stöd till We Effect gett totalt 35 753 963 kronor till att bekämpa fattigdom.