Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Samarbeten för hållbarhet

Som Sveriges största bostadskooperation har HSB ett ansvar att göra skillnad och att skapa hållbara lösningar för det goda boendet. Med ambitionen att påverka hela samhället i en positiv riktning bidrar vi till bättre förutsättningar och villkor för boendet och de boende. HSB har både ett ansvar och möjlighet att utveckla och driva hållbarhetsfrågor som är gemensamma för bygg- och fastighetsbranschen och detta gör vi bland annat genom att aktivt medverka i och initiera hållbara samarbeten både lokalt och nationellt.

HSB Norr vill vara en viktig aktör för det hållbara samhället. Inom hela HSB pågår initiativ som på olika sätt stöttar vårt hållbarhetsarbete. Vi tror på att arbeta långsiktigt, systematsikt och på bred front för att nå ett gott resultat. 

 

Några av våra lokala och nationella samarbeten för det hållbara samhället 

Projektet Vara Med

I dagens samhälle upplever allt fler en tillvaro utan att någon anhörig eller bekant hälsar på eller tittar till. Ofrivilligt ensamma finns i alla åldrar och totalt lever nästan 300 000 svenskar sina liv mer eller mindre ensamma. Det är här
volontärerna i Frivilligcentralen och projektet Vara Med som HSB Norr stöttar, kommer in.

Läs mer här! 

Gröna Coachen – ska hjälpa att minska klimatavtrycket

I samarbete med Umeå Energi är HSB Norr med pilotprojekt för att utvärdera möjligheten att genom gamification motivera, engagera, förändra eller förstärka beteenden. Målsättningen är att engagera individen i aktiviteter för reducerat klimatavtryck - i relation till sitt boende.

Läs mer om Gröna Coachen här!

Följ oss på resan mot framtidens boende

Hur kommer du att bo om 20 år? Hur kommer dina barn och barnbarn leva sina liv, och hur kommer deras hem en dag att gestalta sig? Detta vill vi ta reda på!

Med HSB Living Lab tar vi ett stort kliv in i framtiden. I nära samarbete mellan människor, forskare och näringsliv skapar vi framtidens boende i tredje generationens Living Lab. 

Läs mer om HSB Living Lab här!

Tomtebo Strand

Nyproduktion - I Umeå planerar HSB tillsammans med flera andra aktörer för en ny stadsdel med ambitioner att skapa en internationell förebild i hållbarhet där det ska vara ”lätt att göra rätt”.