Frågor och svar om bytet av lägenhetsdörrar

14 september 2020 Styrelsen har mottagit några frågor om det kommande bytet av lägenhetsdörrar och vi svarar därför på de inkomna frågorna nedan.

Hur går dörrbytet till?
Team Guardab som utför dörrbytet kommer att arbeta med några trapphus åt gången och själva bytet tar 2-3 timmar per dörr. Mer detaljerad information om hur bytet går till kommer när vi närmar oss arbetsstarten planerad till mitten av oktober.

Hur påverkas min hemförsäkring av dörrbytet?
De nya dörrarna är godkända säkerhetsdörrar enligt svensk standard både vad gäller inbrottsskydd och brandskydd och hemförsäkringar med rabatt för säkerhetsdörr ska därför alltså inte kunna påverkas negativt av bytet. 

Kan jag få ersättning för min nuvarande dörr som jag köpte nyligen?
Styrelsen har kontaktat flera företag för att undersöka intresset att köpa alla eller vissa av de nuvarande dörrarna med tanken att skapa en pott som medlemmar med nyinköpta dörrar kan få viss ersättning från. När vi har fått konkret återkoppling om köpintresse kommer styrelsen att ta ställning till vilka dörrar som vi har möjlighet att få ersättning för och hur ersättningen kan delas ut rättvist till de medlemmar som är berättigade. Mer information kommer när styrelsen har fått återkoppling om intresset för nuvarande dörrar.

Vid ytterligare frågor om dörrarna ber vi er maila till styrelse@brfeknas.se.