Nyhetsbrev sommaren 2021

28 juli 2021
Tack för en bra städdag!
Styrelsen vill börja med att tacka alla de medlemmar som deltog under städdagen tidigare i år. Vi i styrelsen tycker att det blev mycket fint på gården och i våra gynnsamma utrymmen samt att det var trevligt att träffa er alla. Hoppas ni tycker att det blev lika fint som vi och hade lika trevligt!
 
Stadgeändring - Ytterdörren
Stadgeändringen som föreningen röstade igenom i våras har nu gått igenom hos bolagsverket. Det innebär att den boende nu bland annat ansvarar för och får göra ändringar på insidan av ytterdörren. Tänk dock på att själva dörren och dörrens utsida är föreningens och därför inte får bytas ut eller ändras. De nya stadgarna hittar ni på vår hemsida. 
 
Stämma 2021
Ordinarie föreningsstämma genomfördes den 5 maj 2021. Patrick Lindqvist röstades in som ny styrelsemedlem samtidigt som valberedningen och föreningsrevisorposterna omvaldes på ytterligare ett år. För att alla ska veta vilka som sitter i styrelsen finns nu även en bild upplagd på hemsidan.
 
Stäng porten om kvällen
Det har kommit till styrelsens kännedom att portdörrar lämnas öppna kvällar och nätter, samtidigt har personer som inte tillhör föreningen vid flera tillfällen noterats vid portarna nattetid. Portarna låses automatiskt 21:00-06:00 för att undvika att obehöriga kan komma in och styrelsen vill därför påminna alla om att stänga porten kvällstid.
 
Trapphusrenoveringen
Trapphusrenoveringen är nu helt klar då de sista justeringarna har genomförts av entreprenören. Vi vill påminna alla om att vara försiktiga med våra nya fina trapphus, särskilt väggarna när man bär saker till och från lägenheten. Hjälp oss att hålla våra nyrenoverade trapphus snygga och fräscha så länge som möjligt!
 
Parkeringsrenovering samt Fasad- & Balkongrenovering
Nu när trapphusen är fina fokuserar styrelsen på nästa renoveringsprojekt som är parkeringarna då många medlemmar har hört av sig med önskemål om bredare platser med bättre uppmärkning. Samtidigt projekterar styrelsen fasad- och balkongprojektet under hösten för att kunna genomföras under 2022. En extrastämma kommer att hållas i augusti för att ge mandat till styrelsen att gå vidare med projekten. Mer information om detta skickades ut separat den 20 juli.
 
Stamspolning
Stamspolning genomfördes under v. 28 i föreningens lägenheter. Interspol kommer att genomföra en ytterligare spolning i augusti i de lägenheter de inte fick åtkomst. Styrelsen vill påminna om att man som bostadsrättsinnehavare är skyldig att ge tillträde till lägenheten för denna underhållsåtgärd.
 
Gallring av växtlighet längs vägen vid stora parkeringen
Styrelsen har varit i kontakt med kommunen om träd och buskar som behöver omvårdnad på andra sidan vägen från stora parkeringen. Kommunen kommer inom kort att säkra upp sikten för utfarten mot Sockenvägen och kommer sedan under hösten att åtgärda växtlighet som hänger ut över vägen.
 
Lekplatsen och boulebanan
Utifrån inkommen feedback har styrelsen beslutat att låta boulebanan vara kvar och hoppas att den fortsätter ge glädje till medlemmarna. Styrelsen noterar önskemålen om upprustning av lekplatsen men frågan kan tyvärr inte prioriteras med tanke på de stora renoveringsprojekt som ligger i närtid.
 
Föreningslokaler som i dagsläget inte används
Föreningen har några lokaler i olika storlekar som i dagsläget står tomma. Framförallt gäller det torkrummet bredvid tvättstugorna i hus 5 som inte kan användas eftersom det saknar ventilation. Styrelsen har diskuterat om lokalerna kan komma till användning för medlemmarna alternativt göras om till extra förrådsutrymmen som kan hyras ut och utgöra en intäkt till föreningen.
 
För att komma vidare i frågan önskar vi ta del av era åsikter om vad ni önskar göra med lokalerna. Lämna gärna en lapp i föreningsbrevlådan som finns i hus fem bredvid tvättstugorna eller skicka ett mejl till styrelse@brfeknas.se med rubriken ”Föreningslokaler – önskemål”. Har ni andra idéer än de som nämns ovan tar vi tacksamt emot dem!
 
Intresseanmälan - Få föreningsinfo utskickad digitalt
Styrelsen undersöker möjligheterna att erbjuda digitala utskick av nyhetsbrev och andra föreningsutskick som i nuläget delas ut i brevlådan. Tanken är att på så vis minska föreningens pappersförbrukning samtidigt som medlemmarna erbjuds en möjlighet att kunna ta del av informationen digitalt. Som ett första steg vill vi därför undersöka intresset.
 
Anmäl intresse genom att maila till info@brfeknas.se med namn, port och lägenhetsnummer.
 
Trevlig sommar!
Avslutningsvis vill styrelsen passa på att önska er alla en fortsatt trevlig och avkopplande sommar!