Sammanfattning av nyheter våren 2020

31 mars 2020
Viktigt om rökning från balkong!
Till dig som slänger cigarettfimpar från din balkong, sluta omedelbart med det! Rökning på balkongen är inte tillåtet om röklukten stör dina grannar. Utkastade fimpar innebär även en brandrisk och nedskräpning i naturen.
 
Detta gäller även er som röker på gården. Plocka upp efter er!
 
Påminnelse att städa efter sig i tvättstuga, gym och bastu
Styrelsen har fått in klagomål om att många slarvar med städningen efter att ha använt tvättstugan, bastun, eller gymmet. Vi vill därför påminna alla medlemmar att städa efter sig i gemensamma utrymmen för allas trevnad. Styrelsen kommer att bevaka hur situationen utvecklar sig och vidta åtgärder vid behov.
 
Radonmätningen i föreningen
Radonmätning fortskrider som planerat och kommer att pågå till slutet av april. Nedtagning av mätare kommer att utföras av styrelsen och information om datum för nedtagning kommer att delas ut i brevlådan hos de lägenheter som deltar i mätningen.
 
Lagning av borrhål för bergvärme
Till följd av styrelsens och HSBs uppföljningsarbete har skador upptäckts på föreningens borrhål för bergvärmen. Bergvärmepumparna bidrar i dagsläget till att hålla nere uppvärmingskostnader vintertid, och det är därför viktigt att skadorna åtgärdas för att systemet ska fungera optimalt. Det pågår därför just nu arbete med att laga borrhålen vilket förväntas vara färdigt inom snar framtid.
 
Uppdatering om kommande större projekt (Trapphusrenovering samt Fasad- och balkongrenovering)
Trapphusrenoveringen planeras att pågå under hösten 2020, då en del av projektet rör lägenheternas ytterdörrar och därför är beroende av utfallet vid årsstämma samt extrastämma. Projektet kommer utöver renovering av el och trapphusytor så som golv, väggar, tak, trappor och trappräcken, även omfatta installation av postfack i de tidigare soprummen bredvid entrédörren i respektive port samt ev. utbyte av samtliga lägenhetsdörrar till moderna säkerhetsdörrar. Projektet är just nu i förfrågningsfasen, där anbud kommer att tas in från entreprenörer. 
 
Renoveringen av fasader och balkonger är planerad att påbörjas efter trapphusrenoveringen, sannolikt med start våren 2021. 
 
Mer information om respektive projekt kommer i takt med att beslut tas och projekten fortskrider.
 
Utemöblerna är framtagna tidigare än vanligt
Styrelsen har ställt fram utemöblerna något tidigare än vanligt i år med tanke på rådande tider för att underlätta social interaktion utomhus, eller bara en vilopaus i solen för de som jobbar hemma.
 
Sandsopning i föreningen 6/4
Sandsopning av föreningens mark efter vintern kommer i år att genomföras av AFF i Nacka under förmiddagen den 6 april.
 
Valberednings arbete för att få in nya styrelsemedlemmar
Föreningen är i behov att få in flera nya styrelsemedlemmar vid kommande årsstämma. Valberedningen arbetar för att fylla vakanserna och styrelsen vill påminna föreningens medlemmar om att en fulltalig styrelse behövs för att säkerställa föreningens välmående framgent. 
 
För information om valberedningens arbete och för att anmäla intresse ber vi er kontakta valberedningen på mail valberedning@brfeknas.se.