Nyhetsbrev våren 2022

24 mars 2022
HOBBYRUMMET
Under den senaste tiden har verktyg försvunnit från hobbyrummet i hus 5. Om boenden har lånat hem verktyg uppmanar vi dem att lägga tillbaka de i hobbyrummet snarast! Verktygen ska inte lämna rummet och får därför inte lånas hem. Det har även varit stökigt i utrymmet vilket gör att låscylindern till hobbyrummet kommer att bytas och bokningstavlor kommer sättas upp för att styrelsen ska kunna se vilka som utnyttjar utrymmet. Det är tråkigt att styrelsen behöver skärpa på kontrollen i de gemensamma utrymmena men om de som bor i föreningen inte tar hand om de gemensamma ytorna så behöver styrelsen skärpa reglerna.
 
SOPRUMMET
Återigen har fel saker slängts i vårt soprum. Om det upprepas så kommer föreningen även här behöva skärpa ordningen vilket kommer ske med hjälp av övervakningskameror. Styrelsen kommer sätta upp nya skyltar där det tydligt framgår vad som får slängas i respektive kärl. Var vänlig och följ dessa skyltar, de sitter där för hela föreningens trevnad!
 
EXTRASTÄMMA
Extrastämman genomfördes den 10 mars. 40 medlemmar valde att rösta och samtliga av styrelsens förslag röstades igenom med en stor majoritet. Detta betyder att vi inom kort lämnar planeringsfasen av fasad-och balkongprojektet och går in i arbetsfasen!
 
AVGIFT P-PLATS/GARAGE
Föreningen har i dagsläget mycket låg avgift för såväl p-plats som garage-plats. För att närma sig marknadsmässiga avgifter så kommer det, i och med färdigställandet av de nya p-platserna, sker en avgiftshöjning för p-plats och garage. Kostnaden per månad kommer att bli:
 
550/kr för parkeringsplats
1400/kr för garageplats
 
DIGITALA UTSKICK
Styrelsen har som mål att bli helt digitala 2023. Vill du vara med och göra föreningen mer miljövänlig genom att få digitala utskick? Mejla namn, port och lägenhetsnummer till info@brfeknas.se.
 
Vid eventuella frågor och funderingar, maila gärna styrelsen på styrelse@brfeknas.se.
 
Med vänliga hälsningar
Styrelsen för Brf Eknäs