Nyhetsbrev vintern 2021

12 december 2021
TACK FÖR ETT TREVLIGT ADVENTSFIKA! 
Styrelsen vill börja med att tacka de som kom förbi på föreningens adventsfika i söndags. Vi blev inte så många, men vi hade väldigt trevligt vi som kom dit!
De som inte kunde komma förbi idag hoppas vi att vi får träffa vid nästa sammankomst istället 
 
FÖRENINGSLOKALEN 
Då föreningslokalen nyttjats på ett sätt som orsakat störningar för närboende medlemmar har styrelsen beslutat att skärpa reglerna för utlåning av föreningslokalen och uthyrning av gästlägenheten. Vid nyttjande av föreningslokal eller gästlägenhet kommer föreningsmedlemmar framöver att behöva signera ett avtal där uppsatta regler tydligt framgår. För mer information om lokalerna hänvisar vi till boendeinformationen som finns på hemsidan tillsammans med avtalet.
 
MOTIONER INFÖR ÅRSSTÄMMAN  
Styrelsen vill påminna om att eventuella motioner inför årsstämman behöver inkomma till styrelsen senast den 28 februari 2022. Motioner kan antingen mejlas till styrelsen eller inkomma fysiskt via styrelsebrevlådan som finns bredvid tvättstugorna i hus 5.
 
AVGIFTSHÖJNING  
Styrelsen har beslutat att höja avgiften med 2% efter genomgång av föreningens ekonomi tillsammans med föreningens ekonom. Styrelsen förväntar sig att fortsätta med årlig avgiftshöjning om 2% per år fram till årsskiftet 23/24. Föreningen kommer då att ha en stabil ekonomi även vid ett mer normalt ränteläge, även med de stora närliggande renoveringarna inräknade.
 
RENOVERINGSPROJEKTEN  
Under hösten har styrelsen haft kontakt med flertalet entreprenörer och handläggare på Nacka kommuns bygglovsenhet inom ramen för parkerings-, fasad- och balkongprojekten. I dagsläget återstår tre entreprenörer som har tagit del av föreningens förfrågningsunderlag och deltar i anbudsprocessen.
 
Gällande de nödvändiga byggloven har processen tyvärr dragit ut på tiden, men föreningen har under hösten genomfört flera möten med relevanta kommuntjänstemän och styrelsen inväntar nu beslut på bygglovsansökan. Då kommunen hittills minst sagt tagit god tid på sig, där den första kontakten togs av föreningen i april, är det tyvärr svårt att sia om när projekten kan dra igång men styrelsen arbetar vidare med entreprenörerna så att allt är redo när byggloven väl är på plats. 
 
VISA HÄNSYN PÅ PARKERINGEN 
Styrelsen har fått in flertalet mejl att medlemmar har svårt att ta sig in och ut ur sina bilar på grund av de trånga parkeringsplatserna. Vi vill därför be alla medlemmar att parkera så gott det går och med hänsyn till de som har parkering bredvid till dess att vi har breddat platserna. Alla vill kunna komma i och ur sin bil, och ingen vill väl riskera en skada på sin bil för att man parkerat för nära grannen?
 
DIGITALA UTSKICK 
Önskar du få digitala utskick från föreningen? Mejla namn, port och lägenhetsnummer till info@brfeknas.se.
 
GLÖM INTE LJUSEN 
Nu när ljusen åker fram vill vi även påminna om att aldrig lämna levande ljus oövervakade – olyckan kan snabbt vara framme. Att ha en fungerande brandvarnare hemma är ett krav så glöm inte att kolla om den fungerar då och då.
 
GOD JUL 
Vi i styrelsen vill även passa på att tacka alla er medlemmar för ännu ett år av visat engagemang för vårt arbete med fastigheterna och vår trädgård. Slutligen vill vi även önska er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!
 
Vid eventuella frågor och funderingar, maila gärna styrelsen på styrelse@brfeknas.se.
 
Med vänliga hälsningar
Styrelsen för Brf Eknäs