NYHETSBREV HÖSTEN 2023

23 augusti 2023

Renoveringsprojekten
Fasad och balkong
Slutbesiktningen som var planerad till 9 augusti har skjutits fram då åtgärder från entreprenören kvarstått inklusive lösning för laddboxarna i carportsen. Styrelsen ber de medlemmar som fortfarande upplever problem med sin balkong/inglasning/markis att anmäla in problemen till projektledaren Jonas Jelleryd snarast via mail (jonas@indium.se) eller telefon (073-906 24 50).

Parkering

Flera åtgärder kvarstår fortfarande på föreningens parkeringar, bland annat installation av godkända laddboxar, asfalt mellan gångvägen och stora parkeringen, och uppsättning av vägskyltar. Dessa och övriga kvarstående punkter kommer att åtgärdas under kommande veckor.

Beslut och installation av belysning till carportsen är förlagt till hösten och kommer genomföras utifrån behovet och lämplig lösning på respektive parkering inför årets mörkare period. 

Gården
Pergolan
Föreningen har fått på plats en ny pergola med tillhörande sittgrupper. Inom kort kommer det även en box till sittgruppens dynor där de ska placeras när de inte används. Belysning till pergolan kommer att sättas upp senare i höst.

Parkering av motorfordon är förbjudet på gården
Vi vill påminna om att det är tillåtet att stanna till vid porten och lasta i/ur men det inte är tillåtet att parkera motorfordon inne på gården då utryckningsfordon alltid ska kunna komma fram obehindrat. Motorfordon som parkerar på gården riskerar böter.

Höststädning med korvgrillning
Styrelsen planerar en gårdsstädning senare i höst vilket brukar vara uppskattat av medlemmarna då det bidrar till att göra vår gemensamma gård fin samt att man får möjlighet att möta och umgås med sina grannar. Mer information kommer!

Gemensamma utrymmen
Hobbyrummet
Karolin Zeugträger i port 1B är ansvarig framöver för nyckeln till hobbyrummet. Önskar du låna rummet kontakta henne på 073 511 30 07.

Soprummet  
Den senaste tiden har dörren till soprummet gått sönder flertalet gånger. Vi vill därför påminna alla i föreningen ett vara försiktig i våra gemensamma utrymmen. Ser du något som är skadat, kontakta fastighetsskötaren Jocke via telefonnr i porten eller styrelsen via mejl (för mejladress, se längst ner).

Tvättstugorna  
Genom att se till att maskiner och lokaler hålls rena och i gott skick förlängs livslängden och vi som förening håller nere kostnader för reparation och nyanskaffning. Följ därför alltid dessa städregler när du nyttjar föreningens tvättstugor:

1. Torka maskinerna rena från tvätt- och sköljmedelsrester samt gör rent behållarna för medel.

2. Gör rent filtret i torktumlaren, torkskåpet samt filtret i luddlådan bakom tvättmaskinerna.

3. Sopa och fukttorka golvet.

Övernattningslägenhet och föreningslokal  
Entreprenören lånar inte längre föreningslokalen samt övernattningslägenhetens toalett vilket gör att utrymmena nu går att nyttja i sin helhet. Gästrummet kostar 150 kr/natt att hyra (max 4 nätter) och lokalen går att disponera kostnadsfritt. Kontakta styrelsen för hyra/lån av lokalerna.

Övrigt
Visa hänsyn till era grannar
Tänk på att ditt golv är grannens tak och att dina väggar också är någon annans väggar. Visa alltid respekt genom att tänka på ljudnivån och särskilt kvällstid (efter 20:00). Upplever du dig störd av en granne förslår vi att du i första hand kontaktar grannen och försöker lösa problemet. Om detta inte ger effekt kan man alltid vända sig till styrelsen för hjälp.

Renovering av lägenheter får endast ske dagtid.

Hemsidan
Vi vill slutligen passa på att påminna om föreningens hemsida där styrelsen regelbundet lägger ut information. Ni hittar den på www.brfeknas.se.

Vid eventuella frågor och funderingar, maila gärna styrelsen på styrelse@brfeknas.se.  

Trevlig höst!

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen i brf Eknäs