Nyhetsbrev dec 2023

23 december 2023

RENOVERINGSPROJEKTET
En uppföljande slutbesiktning av entreprenaden genomfördes 14 december av föreningens anlitade besiktningsman. För att möjliggöra besiktningen har laddboxarna undantagits från entreprenaden efter dialog med entreprenören. I slutbesiktningen bekräftades att det fortsatt kvarstår åtgärder för entreprenören men överlag bedöms nu entreprenaden vara tillräckligt färdig för att godkännas. Dialogen med entreprenören fortgår samtidigt som styrelsen arbetar på annan lösning för laddboxar, belysning och trafikspeglar till parkeringarna som förväntas genomföras under första kvartalet 2024.

BALKONGERNA
Placera inte tillhörigheter eller skräp/källsorteringsmaterial direkt på betonggolvet på balkongerna. I det fall materialet drar till sig vatten kan det förstör de nya betonggolven. Trall kan skydda mot detta.

SOPHANTERING
Under december månad brukar kärlen i soprummet vara mycket fulla. Vi ber därför alla medlemmar att respektera vilka sopor som får slängas i soprummet (ex. får inte glas slängas i föreningens soprum) och vilka som behöver sorteras på annan plats. Mer info från Nacka Vatten och Avfall finns i separat nyhet på hemsidan.

STÄDNING I FÖRENINGEN
Föreningen har efter många år med städfirman Anywhere Clean beslutat att byta städfirma för städning av föreningens gemensamma utrymmen. Vi tackar Anywhere Clean för dessa år, och informerar medlemmarna att från och med december 2023 städar Neonia AB föreningens trapphus på tisdagar varje vecka. Närmare information om Neonia:s arbetsbeskrivning kommer inom kort sättas upp på anslagstavla utanför hobbyrummet på källarplan i 5D.

TVÄTTSTUGORNA
Styrelsen har ändrat tvättiderna inför 2024 för att täcka medlemmarnas behov på bästa sätt. Från och med januari kommer tvättiderna att se ut enligt följande:

TVÄTTSTUGA 1 07–11 11–15 15–19 19–22
TVÄTTSTUGA 2 07–10 10–14 14–18 18–22

 
GLÖM INTE LJUSEN
Nu när ljusen åker fram vill vi påminna om att aldrig lämna levande ljus oövervakade – olyckan kan snabbt vara framme. Att ha en fungerande brandvarnare hemma är ett krav så glöm inte att kolla om den fungerar då och då.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!
Styrelsen önskar alla medlemmar en god jul och ett gott nytt år!

Ta hand om er själva och varandra!

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen för Brf Eknäs