Nyhetsbrev hösten 2021

26 oktober 2021
EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA
Den 24 augusti genomfördes en extra föreningsstämma som gav styrelsen mandat att fortsätta med parkeringsprojektet samt fasad-och balkongprojektet enligt presenterad plan. Mandaten möjliggör att styrelsen har kunnat gå vidare med planering och projektering av projekten.
 
FASAD-OCH BALKONGPROJEKTET & PARKERINGSPROJEKTET
Renoveringsprojekten är i full gång och styrelsen har tillsammans med projektledaren haft möte med flertalet möjliga entreprenörer för att tidigt få en bild av deras kompetens och erfarenhet av liknande projekt. Styrelsen har mottagit ritningar från arkitekten och projektledaren har påbörjat processen att ansöka om bygglov hos Nacka kommun för nödvändiga delar av projekten.
 
KAMEROR I GROVSOPRUMMET 
Nacka vatten och avfall har flertalet gånger uppmärksammat att felaktigt avfall, till exempel farligt avfall, slängs i vårt soprum. Detta innebär inte bara en fara utan även extrakostnad för Nacka vatten och avfall när de behöver sortera upp avfallet. Med tanke på detta kommer Nacka vatten och avfall börja ta ut en felsorteringsavgift, om 400 kr, för varje gång som fel avfall påträffas i våra soprum.
 
Styrelsen uppmanar samtliga medlemmar att säkerställa att de sorterar sitt avfall rätt och inte slänger otillåtet avfall i föreningens soprum. I trivselreglerna står det vad som får slängas i föreningens soprum, allt annat avfall kan slängas i en av nackas tre kretsloppscentraler som finns i Boo, Älta eller Östervik.
 
Styrelsen anser att de som sorterar sitt avfall rätt inte ska bli lidande av felsorteringsavgiften och är därför beredda att installera kameror i soprummen vid behov. På så vis kommer de boende som slänger felaktigt avfall få stå för felsorteringsavgiften medan de som följer reglerna inte drabbas.
 
NYA NAMNLAPPAR PÅ POSTBOXARNA 
Styrelsen kommer inom kort byta ut postboxarnas namnlappar till namnbrickor av bättre kvalité för att undvika att de åker runt i facket. De nya lapparna beställs från bolaget som gjort postboxarna och det är därför mycket viktigt att det står rätt namn på lappen från början.
 
Har ditt namn varit felaktigt vid tidigare byte av namnlapparna? Skicka korrekt namn till styrelsen via mail astrid.salter@brfeknas.se.
 
NYHETER VIA MEJL
Styrelsen önskar bli mer digital och i och med det mer tillgänglig för alla medlemmar. Ett steg i det arbetet är att erbjuda digitala utskick av nyhetsbrev och annan information.
 
Önskar du vara en del av att styrelsen blir mer digital? Skicka ett mejl till info@brfeknas.se med namn, port och lägenhetsnummer så får du framtida nyhetsbrev direkt i mejlen. 
 
FELAKTIG P-BOT PÅ MOPEDER PARKERADE PÅ GÅRDEN
Under senaste veckorna har flertalet mopeder, parkerade på gården, felaktigt fått en p-bot. Enligt föreningens trivselregler är det okej att parkera mopeder på gården men inte motorcyklar. Styrelsen har varit i kontakt med parkeringsbolaget som utställt p-botarna och samtliga p-botar som satts på mopeder har därför tagits bort. Skulle en p-bot inte ha tagits bort kontakta styrelsen så hjälper vi till.
 
ERBJUDANDE OM EXTRA FÖRRÅDSUTRYMME
Styrelsen har tidigare undersökt om medlemmarna önskar nyttja de utrymmen som idag står tomma i föreningen. Då ingen medlem inkom med önskemål på hur utrymmena kunde nyttjas beslutade styrelsen att hyra ut utrymmena som förråd. Detta gör att föreningen får in en extra intäkt samt att medlemmar som önskar större förrådsutrymme får möjlighet till det i den mån det räcker.
 
Uthyrningen kommer att påbörjas när behovet av förvaringsytor för kommande renoveringsprojekt är fastställt. De som är intresserade av att hyra extra förvaringsutrymme i föreningen är dock välkomna att redan nu kontakta styrelsen med hur stor förrådsyta de skulle önska. Styrelsen kommer sedan undersöka möjligheterna att dela upp de tillgängliga ytorna i låsta förvaringsutrymmen utifrån behovet.
 
ÖVERNATTNINGSRUMMET ÄR NU ÖPPET FÖR UTHYRNING
Äntligen kan vi meddela att övernattningsrummet är öppet för uthyrning. Anledningen till att övernattningsrummet har varit stängt är för att fönstret som fungerar som nödutgång vid eventuell brand inte har varit godkänt vid brandinspektion. Fönstret har nu byggts om för att möta ställda krav och det går därför bra att kontakta styrelsen om man önskar hyra övernattningsrummet.
 
FÖRENINGSLOKALEN ÄR NU TILLGÄNGLIG FÖR UTLÅNING IGEN
Då restriktionerna för sammankomster har lättats har styrelsen beslutat att åter börja låna ut föreningslokalen och det går därför bra att kontakta styrelsen om man önskar låna föreningslokalen.
 
Vid eventuella frågor och funderingar, maila gärna styrelsen på styrelse@brfeknas.se.
 
Med vänliga hälsningar
Styrelsen för Brf Eknäs