Nyhetsbrev dec 2022

12 december 2022 Bästa medlemmar Nyhetsbrev vintern 2022

Sophantering

Under december månad brukar kärlen i soprummet vara mycket fulla. Vi ber därför alla medlemmar att respektera vilka sopor som får slängas i soprummet och vilka som behöver sorteras på annan plats.

 

Renoveringsprojekten

Som ni ser så är stora delar av fasad-projektet klart men än återstår lite arbete. Styrelsen har bland annat mottagit frågor om elen på balkongerna och när eluttaget (tillval) kommer att installeras. Elektrikern kommer först när alla balkonger är på plats vilket innebär att elen kommer att dras i slutet av renoveringen. 

Det har suttit gamla körscheman i några portar vilket styrelsen har varit i kontakt med entreprenören om. Vi hoppas på mer uppdaterade körscheman framöver för att arbetet ska flyta på så smidigt som möjligt för alla boenden. Ser ni felaktigheter kan ni alltid kontakta oss i styrelsen så ber vi entreprenören uppdatera eventuell information.

Vad gäller parkerings-projektet så kommer renovering av den stora parkeringen att skjutas upp till våren 2023 på grund av rådande väder som gör det omöjligt att påbörja i dagsläget. Förhoppningsvis är parkeringarna klara till sommaren 2023 men det är delvis beroende på väderlek.

Vi vill även påminna ännu en gång om att det kommer införas parkeringsförbud för moped och motorcykel på gården. Föreningen kommer i stället att erbjuda motorcykel/moped-plats för 150 kr i månaden under tak. Köplatserna kommer att hanteras av HSB. Avgiften för parkerings- och garage-plats kommer att höjas i och med färdigställandet av de nya p-platserna. Följande priser per månad kommer att gälla:

Parkeringsplats: 550/kr per månad inkl. el (kostnad tillkommer för elbilsladdning)
Garageplats: 1400/kr per månad inkl. el (kostnad tillkommer för elbilsladdning)

Avgiftshöjning 2023

Styrelsen har beslutat att höja avgiften med 8 % inför 2023 för att möta de rådande energipriserna, ränteläget och inflationen efter genomgång av föreningens ekonomi tillsammans med föreningens ekonom. Inflationen gör att föreningens kostnader ökar och utan att anpassa avgiften därefter

så minskar vårt ekonomiska underlag och föreningens ekonomiska situation riskerar således att

försämras. Det är i allas intresse att vår förening förblir välmående.

 

Visa hänsyn på parkeringen

Nu är vintertiden här igen och vid snöfall kan det bli svårt för oss alla att oss in och ut ur våra bilar på grund av de trånga parkeringsplatserna. Vi vill därför be alla medlemmar att parkera så gott det går och med hänsyn till de som har parkering bredvid till dess att vi har breddat platserna. Alla vill kunna komma i och ur sin bil, och ingen vill väl riskera en skada på sin bil för att man parkerat för nära grannen?

 

Ställ tillbaka snöskyfflar som lånas

Vi ber alla att ställa tillbaka snöskyffeln i porten om ni lånar en så att de finns på plats för andra som behöver.

Glöm inte ljusen

Nu när ljusen åker fram vill vi även påminna om att aldrig lämna levande ljus oövervakade – olyckan kan snabbt vara framme. Att ha en fungerande brandvarnare hemma är ett krav så glöm inte att kolla om den fungerar då och då.

Digital information från och med 2023
Som styrelsen informerat om tidigare så kommer vi att arbeta med att bli så digitala som möjligt från och med 2023. Ett första steg i det arbetet är att nyheter och nyhetsbrev kommer att läggas ut på föreningens hemsida framöver; www.hsb.se/stockholm/brf/eknas. Ändringen innebär att vi är mer miljövänliga, ekonomiska samt att informationen når ut till medlemmarna snabbare!

God jul och Gott nytt år!

Styrelsen önskar alla medlemmar en god jul och ett gott nytt år och skickar med en påminnelse om att blåsa ut alla levande ljus så vi inte får några olyckor. Ta hand om er själva och varandra!

Vi önskar er alla en trevlig höst! Vid eventuella frågor och funderingar, maila gärna styrelsen på styrelse@brfeknas.se.

Med vänliga hälsningar

Styrelsen för Brf Eknäs