Stamspolning i föreningens fastigheter

17 juni 2021
Styrelsen har uppmärksammats om återkommande problem hos boende kopplade till föreningens avloppsstammar och en undersökning av rörtekniker har visat behov att snarast utföra stamspolning.
 
Interspol kommer därför att genomföra stamspolning i föreningen under vecka 28 (12 - 16 juli). Mer information om arbetet kommer att delas ut av Interspol i postboxarna några dagar inför arbetet.
 
Vad innebär stamspolning?
Metoden som används är högtrycksspolning som innebär en kombination mellan tryck och vattenflöde. Högtrycksslangen arbetar sig inåt i ledningen samtidigt som den spolar rent ledningen genom ett roterande spolmunstycke. Med hjälp av högt vattenflöde och uppvärmt vatten, via en integrerad panna i spolbilen, spolas samtliga avlagringar sönder och sköljs iväg. Genom att spola och rensa en avloppsstam får den betydligt längre livslängd, och vi förebygger dyra överraskningar i form av stopp, översvämningar och vattenskador. 
 
Interspol är även noggranna med att städa efter sig så att arbetet inte stökar till för oss boende.
 
Åtkomst till samtliga lägenheter krävs!
Tillträde till alla lägenheter är en förutsättning för att fullständigt kunna rensa våra avloppsstammar.
 
Det är av yttersta vikt att Interspol får tillträde till din lägenhet det datum stamspolningen utförs. Kan de inte spola ditt avlopp finns risk för stopp och att avloppsvatten sprids. Är du inte hemma är det därför viktigt att du lämnar in en nyckel för att ge Interspol åtkomst till din lägenhet.
 
Nyckelinlämning för dig som inte är hemma
Nyckel lämnas i föreningens låsta nyckelskåp bredvid tvättstugorna i hus 5 senast 07.00 aktuellt datum då stamspolning ska utföras i din lägenhet.
 
Märk nyckeln med namn, adress (port) och lägenhetsnummer.
 
Nyckeln återlämnas i din postbox efter att arbetet är genomfört.
 
Det går självklart bra att lämna din nyckel i förväg i föreningens låsta nyckelskåp om du exempelvis ska resa bort.
 
Har du frågor inför stamspolningen?
Frågor angående stamspolningen besvaras vardagar 07:00 - 16:00 av Interspols arbetsledare Niclas Lundin på telefon nr: 072-2502392. Interspols kontor nås via telefon nr: 020-300 000, knappval 4 för frågor om stamspolning.