Nya öppettider för grovsoprummet

23 oktober 2019

Från 1 november kommer grovsoprummet att ha följande öppettider: 06:00 - 21:00 alla dagar

För allas trivsel har styrelsen beslutat att grovsoprummet kommer att vara låst under nattetid. Beslutet har tagits efter återkommande problem med att otillåtet skräp slängs i kärlen eller ställs på golvet i grovsoprummet vilket hindrar övriga medlemmar att nyttja grovsoprummet som det var tänkt och skapar merkostnader för föreningen (och i förlängningen för våra medlemmar).

Styrelsen vill även påminna om informationen som lades ut på hemsidan tidigare i år om soprummen:

Soprum
Föreningen har ett soprum och ett rum för grovsopor. Båda rummen är ganska små och vi får hjälpas åt att hålla rent och snyggt. I soprummet (på höger sida) slängs hushållssopor samt kartonger/wellpapp. Platta alltid ihop kartonger så mycket det bara går. Då får det plats mer i varje kärl. 

I grovsoprummet finns kärl för tidningsinsamling, grovsopor och uttjänt elutrustning. Endast mindre grovsopor får lämnas i kärlen och får absolut inte lämnas stående på golvet. Större grovsopor får man själv ta hand om och transportera till kommunens kretsloppscentral. Detsamma gäller för miljöfarligt avfall, typ färgburkar och lösningsmedel. 

Glas, metall och plast lämnas på kommunens återvinningsstationer, närmaste station är vid thaikiosken korsningen Sockenvägen/Trappvägen, ca 200 m gångavstånd från soprummen.