Styrelsens månadsbrev påsk

29 mars 2021 Äntligen är våren här! Vårblommorna har tagit sig upp ur den frusna marken och möter vårsolens värmande strålar på gårdarna. Trädgårdsmöblerna är på plats. Grillarna är rengjorda samt har fått nya galler som håller grillkolet på plats och är redo att användas. Gå ut och möt våren och påsken på våra gårdar

Hej och Glad påsk!


Övernattningslägenhet
Styrelsen har hörsammat mångas önskemål om att föreningen ska kunna erbjuda övernattningslägenhet för övernattande släktingar och vänner då vi har många mindre lägenheter i föreningen där det blir svårt att ta emot övernattande gäster.

Vi kommer nu påbörja sökande av en sådan lägenhet. Vi tänker oss att det är 1: or som är mest aktuella för ändamålet. Bor du idag i en sådan lägenhet och funderar på att sälja så hör gärna av dig till styrelsen. Fördelen med att föreningen köper är att du kan slippa kostnaden för mäklare samt att vi är flexibla med tillträdesdatumet – vi kommer överens kring vad som passar dig bäst! För god ordningsskull avser styrelsen inhämta stämmans godkännande den 10/6–21 att förvärva lägenheterna i detta syfte.


Boendeparkering
Få har väl missat att Malmö kommun inför boendeparkering i vårt område fr o m 3:e maj-21. Kommunens boendeparkering omfattar platserna som ligger parallellt med Erikslustvägen och alltså inte dem som ligger in mot vår fastighet som tillhör Brf Erikslust. Den som står som ägare på hushållets bil kan redan nu ansöka om boendeparkering. Att ansöka kostar inga pengar. Ingen dekal skickas heller ut numera. Klicka på länken för att ansöka: https://sjalvservice.malmo.se/oversikt/overview/551


Tvättstugorna
Styrelsen och förvaltningen har ett antal tvättstugerelaterade frågor som vi bollar med Axema för att bl a bokningarna i tvättstugan ska fungera smidigare för oss boende och fler tider ska bli tillgängliga.

Några nya maskiner är också på väg in till föreningen: Ny tvättmaskin i akuttvätten på Mellanhedsgatan 22B och Erikslustvägen 42C. Ny tvättmaskin i tvättstuga 2 på Erikslustvägen 36C. I tvättstuga 1 på Torupsgatan 1F byts samtliga maskiner. I ett antal torkrum byts de gamla värmefläktarna och utblåsen ut mot avfuktare. De drar mycket mindre energi samt att vi slipper kanaler och fläktar i väggen.

Relining
Arbetet med avloppsrenoveringen är i princip klart nu. Om du inte hämtat ut dina nycklar är det hög tid för det – tag kontakt med Micke på Proline på nummer: 076–765 61 46 för att boka en tid för kvittering av dina nycklar. Läs mer på: sidan om Relining

Bredbandet 
Hjälp med felsökning kan du få om du ringer Bahnhof på nr: 010-510 30 19. Detta är ett specialnummer för oss inom bostadsrättsföreningen.

Laddstolpar & Gemensam el 
Offerterna för laddstolpar håller på att utvärderas nu och vi inväntar offerter för gemensam el.

Cykelrensning på G!
Vi kommer att märka upp samtliga cyklar (inkl. barnvagnar & leksaker) som står på våra gårdar samt i våra cykelkällare med färgglada buntband den 1-2/4. De cyklar som har märkbanden kvar den 19/4 kommer att sättas ned i källaren och låsas in. Om ingen gjort anspråk på dessa cyklar innan den 31/7 så kommer dessa att fraktas bort från föreningen. Om er cykel felaktigt blivit bortforslad så ta kontakt med fastighetskontoret på 040-98 01 60 eller info@brferikslust.se så hjälper vi er.

Hjälpa, Sälja & Byta!
Kan du hjälpa dina grannar? Har du något du behöver hjälp med eller vill sälja något? Läs mer på Hjälpa, Sälja & Byta: https://www.hsb.se/malmo/brf/erikslust/vart-boende/saljabyta/.

Aktuella datum
Årsstämma: den 10/6 kl. 18:30 – på Kockum Fritid.
Pga pandemin blir det ett poströstningsförfarande även i år.

Felanmälan
Om du ser något som är fel som har med föreningen att göra – gör en felanmälan. Först då kan förvaltningen se att något är fel och åtgärda ärendet.

Felanmälan
Vardagar 0700–1600, till Sydsverige Entrepenad AB, Telefon 040-630 62 50 eller webb sydsverige1.tiberg.com . Ring eller mejla så hjälper de dig.

Nyhetsbrev
Glöm inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev på vår hemsida så får du nyheter rörande vårt boende mejlade till dig. Vår hemsida uppdateras också regelbundet med bra information för alla oss boende. Anmäl dig här!

Glad påsk önskar styrelsen & förvaltningen