Styrelsens månadsbrev jul 2022

19 december 2022

Styrelsen har haft årets sista möte i veckan som gick och går nu på jullov. Just nu känns det tom lite vintrigt ute och man hoppas på en vit jul, inte minst för barnens skull. Styrelsen summerar ett otroligt arbetsamt år som vi ser fram emot att skörda frukterna av under nästa år.

Något att se fram emot nästa år är att få den nya fritidslokalen på plats, ca i mitten av januari.

I början på januari påbörjas renovering av skorstenarna som finns på taken som ska få solpaneler. Samma ställningar kommer sedan användas för att montera solpanelerna. Arbetet i sin helhet beräknas vara klart runt semestertid nästa sommar.

Runt försommaren räknar vi också med att övernattningsrummen blir klara. Vi räknar med att ha startbeskedet på plats i mitten på jan-23.

Som aviserats innan kommer nu också två separata info-blad med information kring förändringarna i tvättstugan samt information om föreningens värmesystem.

Målet är som vi berättat om tidigare att tvättstugan ska kunna användas mer effektivt och bli mer tillgängligare för oss alla. Så håll utkik efter bladet och spara det så har du också koll på de nya funktionerna som uppdateringen bidragit med samt såklart de nya tvättiderna. Det kommer bli riktigt bra och förändringarna är efterlängtade av väldigt många!

Det andra bladet handlar om värmen i fastigheten och i lägenheterna. Hur det fungerar i stort och vad vi själva kan göra i lägenheten för att påverka innertemperaturen.

Golven är inte helt oväsentliga i hur vi upplever inomhusklimatet i lägenheten – vi fryser ofta från fötterna så använd tofflor/inomhusskor/raggsockar för att öka din komfort. Golv kan upplevas som olika kalla beroende på vilket material man har. Trägolv och mattor är varmare än klinkers att gå på. Golv på 1:a våningen kan vara svalare än golv på 3:e våningen då värmen stiger uppåt.

Sist men inte minst föreningen fyller 70-år vilket vi såklart ska uppmärksamma på något sätt till sommaren. Om du har några tips och idéer på hur detta firande skulle kunna tänkas ta form är du såklart välkommen att berätta det för oss i styrelsen.

En extra ”jul-container" kommer att finnas tillgänglig från den 26/12–22 – 9/1–23 så använd den för skrymmande emballage så vi inte fyller miljöhusens wellpappkärl omgående. Viktigt att fortsätta vika ihop emballaget så många kan kasta ditt skräp.

Vi hörs igen nästa år! Styrelsens nästa möte är den 26/1–23.

Styrelsen & Förvaltningen önskar alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År