Styrelsens månadsbrev maj 2022

20 maj 2022 Vi har nu kommit lite närmare sommaren med sol, värme och salta bad som de flesta av oss längtat efter ett tag nu samt årsstämman. Efter några år utan fysisk närvaro på stämman är det äntligen dags för en fysisk stämma igen – det ser vi alla fram emot, väl mött den 9/6–22 på Kockum Fritid! Notera också att det krävs en anmälan till stämman då vi planerar för en lättare fika som ni kan se i kallelsen. Från hemsidan kan ni också ladda ner årsredovisningen.

Trapphusmålning

Inom kort går vi i mål med trapphusmålningen – allt har gått smidigt. Vi tackar ödmjukast för alla spontana tack för att trapphusen blev så fina som styrelsen fått ta emot när vi mötts på gårdarna, uppskattande ord värmer alltid!

Här kommer en liten uppmaning till alla boende – inför vår slutbesiktning hade vi varit tacksamma om alla boende kunde ta en titt i sina trapphus och notera om där finns något i målningen som råkat missas – t ex ” vita fläckar” områden där man missat måla på t ex ”baksidan” av ett räcke, eller områden där färgen är flammig/ojämn eller där den gamla färgen lyser igenom. Kanske fattas uppmärkningen av källardörren. Kanske är det linjer som är krokiga som borde vara raka m m. 

 

Om ni upptäcker något som inte verkar vara ok så skicka ett meddelande till Victor Schöön på victor@schoonsmaleri.se och berätta vad som är fel, bifoga en bild samt berätta i vilken trappuppgång samt våning som ni tycker att målningen blivit fel. 1000 par ögon ser så mycket mer och bättre än 10 par! Tack för hjälpen!

Cykelrensning – påminnelse

Vi vill också uppmärksamma alla ännu en gång om den pågående cykelrensningen dvs att se över hushållets cyklar och ta bort det gröna buntbandet som sitter på styret. Vi har noterat att många band fortfarande sitter kvar. Om bandet sitter kvar kommer förvaltningen att ta hand om cykeln.

IMD – Gemensam el

Installationen av gemensam el är nu färdig och bara ett litet moment återstår – det ska klistras på ett litet klistermärke på alla elmätarna. Klisterlapparna kommer sättas på plats via två sätt – alt 1 av dig som bor i lägenheten alt 2 att du får ett personligt besök i din lägenhet på en överenskommen tidpunkt. Arbetet med detta är redan igång på Torupsgården.

Solpaneler

Solpaneler ligger helt rätt i tiden nu när vi har gemensam el är på plats samt de höga el-priserna. Ett attraktivt upplägg kommer att presenteras på stämman för stämman att ta ställning till. Det ser riktigt bra ut för oss!

Gårdarna

Renovering av grillarna – På flera av grillarna har botten rostat sönder – nya insatser är beställda och anländer inom några veckor och kommer då skyndsamt monteras. Gårdarna och växligheten är vidgjorda och redo för att möta sommaren. spaljéerna är renoverade och målade. Gungställningen är åter på plats på 36-gårdens lekplats och besiktningsmannen ska bara godkänna arbetet, så släpps gungorna fria. Utemöbler – om ni noterar att någon utemöbel är ostadig/gått sönder – gör en felanmälan så vi kan göra vid möbeln. Om ni flyttar på möblerna så ber vi er att ställa tillbaka dem på avsedd plats efter användning.

Djurungar på gårdarna

Vi har en del kaninungar och fågelungar på gårdarna som uppskattas av många – inte minst av barnen. Tänk på att hålla hundar och katter under uppsikt. Häng gärna en lite pingla på kattens halsband för att ge de vilda djuren en liten varning om att en ”fara” är på väg.

 

Härmed önskar sittande styrelse tacka för visat förtroende och tackar för sig och en ny styrelse mönstrar på i samband med stämman den 9/6–22.

 

Önskar alla en fortsatt skön försommar!

 

Vänliga hälsningar Styrelsen & Förvaltningen