Styrelsens månadsbrev september

22 september 2020 Första höstmånaden september är här och träden skiftar från sommarskrud till höstskrud. Detta är också en period när fler hör av sig till förvaltningen om att det är kallt i lägenheten, elementen fungerar inte eller att det drar. Längre fram i brevet finner du kontaktinformation till förvaltningen. Nedan kommer en uppdatering från styrelsens möte i september.

 Avloppsrenoveringen ligger fortsatt före tidsplanen vilket är skönt! Vi är färdiga med block 2 och där har vi inte haft några olyckor i form av översvämningar etc och vi tar satts mot det största av blocken – block 3. Proline har fortfarande kvar nycklar som borde hämtats ut – det är viktigt att ni hämtar era nycklar när ni blir anmodade till detta!

Det är många som skaffat hund i spåren av Coronapandemin i Sverige och så även i vår förening. Enligt ordnings- och trivselreglerna i vår förening så får vi inte rasta hundarna på gårdarna. Vänligen respektera reglerna och börja promenaden med att lämna gården så lär sig hundarna detta ganska snabbt.

Corona finns kvar ännu så det är viktigt att vi alla hjälps åt. Håll lite extra kontakt med dina grannar och se om de behöver en hjälpande hand med t ex handla mat, hämta mediciner etc.

 

 

 

Ekonomi: Ekonomin är fortsatt god i föreningen och vi följer budget eller    ligger lite bättre än budget på det stora hela. Riksbanken verkar dessutom hålla fast vid en 0-ränta de kommande åren, vilket är bra för dem som har lån.

Fastigheten

* Markplattorna läggs nu om på Mellanhedsgården.

* Du som har ”skrotcyklar” stående i källaren – släng dem eller gör vid dem! Den stora rensningen kommer när reliningen är avklarad.                      

 

Event: Husqvarna bjuder in till ett litet event den 30/9 på kvällen där vi boende får komma och lyssna på erfarenheterna och tankar kring att använda robotgräsklippare. Håll utkik efter inbjudan i inkorgen!

Uppgradering av bredband: Den 14/12–2020 blir föreningens bredband uppgraderad hos Bahnhof till en hastighet av 1000/1000 Mbit/sek (100/100 idag). I samband med det kommer mer information att skickas ut samt hittas på hemsidan, då det kräver en omstart. Tänk också på att Tilgin-routern från Bahnhof är föreningens. Kommer den bort i samband med t ex flytt eller dylikt så kostar en ny per idag 995 kr som lägenhetsinnehavaren står för.

Garageplatser: Förnärvarande finns 4 lediga p-platser för bil samt 5 för MC.

El-projekten: Som bekant har vi 3 olika el-projekt igång, gemensam el, laddstationer, samt solcellspaneler. Vi har tillfrågat EON om att hjälpa oss med bygglovsansökan till solpanelerna då dem också färdigställde underlaget för att erhålla förhandsbeskedet. Vi har börjat träffa konsulter som ska kunna hjälpa oss med projekten så att allt ska kunna förlöpa på bästa möjliga sätt.

 

OBS! Säkerhetsdörrar: Erbjudandet om att köpa säkerhetsdörrar till ett kraftigt rabatterat pris 13 900 kr (18 900 kr) gäller till den 25/9–20! Beställningen går direkt till företaget, Svenska Skydd AB, och inte via styrelsen/förvaltningen. En säkerhetsdörr dämpar även ljudet från trapphuset och inte bara gör det svårare för tjuven att komma in. Det är ljudklass: Ljudreduktion Rw39dB.

 

Lustan – Den 12/12 arrangeras en julresa till Övedskloster. Klicka på länken för att läsa mer: https://www.hsb.se/malmo/brf/erikslust/vad-ar-fritidsklubben-lustan/program-hosten-2020/

Kommunikation: hemsidan, www.hsb.se/malmo/brf/erikslust  uppdateras kontinuerligt med aktuell information. Om du inte får brevet elektroniskt så uppdatera din e-postadress via HSB’s-portal under din profil eller klicka här för att komma med på listan. Länken finns på hemsidan också – under fliken vårt boende/nyhetsbrev.

Förvaltningen & felanmälan: Jonas & Björn på fastighetskontoret finns i fastigheten men har inte öppet på måndagmornar framöver heller på grund av Corona. Ta kontakt med dem via mejl eller telefon så hjälper dem er med era frågor. Felanmälan: Vardagar 0700–1600, till Sydsverige Entrepenad AB, Telefon 040-630 62 50 alternativt 040 - 619 62 55, Webb sydsverige1.tiberg.com

Jour: Akuta fel och störning, övrig tid, till Örestads Bevakning Telefon: 040 - 93 12 70

 

 

Ha’en fortsatt fin höst!

Styrelsen & förvaltningen