Styrelsens månadsbrev augusti

25 augusti 2020 Hej! Vilken avslutning på sommaren alltså. Riktigt härligt att vi fick lite go sommar till slut – när juli blev en historisk dålig sommarmånad. Nedan kommer en uppdatering från styrelsens första möte för hösten.

Kommunikation: Styrelsen har fått en ny medlem, Emma Neptin. Emma kommer bl a se till att hemsidan, www.hsb.se/malmo/brf/erikslust är uppdaterad med relevant information framöver. Ambitionen är att göra det enklare för oss alla att finna all aktuell information på ett ställe – hemsidan. Vi kommer också att lägga ut datumen som styrelsen sammanträder så det blir enklare att tajma för medlemmar att skicka in ärenden som styrelsen måste handlägga. Om du inte får brevet elektroniskt så uppdatera din e-postadress via HSB’sportal under din profil eller klicka här för att komma med på listan. 

Avloppsrenoveringen har nu all fokus på de liggande avloppsstammarna i källarna. Notera vikten av att inte spola ner annat än toapapper, bajs och kiss i toaletterna! Incidenterna på Torupsgården när det spolades ner kökshandduk, disktrasor, torkservetter etc har kostat föreningen över 120 000 kr samt massa lidande och extra jobb för dem vars förråd drabbats. Inom kort kommer även kallelse för att hämta ut inlämnade nycklar – det är viktigt att ni hämtar era nycklar när ni blir anmodade till detta!

Corona finns kvar ännu så det är viktigt att vi alla hjälps åt. Håll lite extra kontakt med dina grannar och se om de behöver en hjälpande hand med t ex handla mat, hämta mediciner etc.

Spargris vektorbildEkonomi: Ekonomin är fortsatt god i föreningen och vi följer budget på det stora hela.

Privatekonomi: Behöver du förbättra hushållets likviditet? Du kan ansöka om amorteringsfrihet på dina bolån som erbjuds i spåren av Corona av samtliga banker. Du ansöker på bankernas hemsidor.

Fastigheten: Samtliga markplattor är nu spolade på gårdarna som att fått en rejäl uppfräschning – ett riktigt lyft. På Mellanhedsgården kommer vi behöva lägga om markplattorna utanför 22 A- 22B p g a sättningar där det nu samlas vatten och på vintern blir det farligt halt där. Arbetet genomförs i september.

Gräsklippare: Humlan – Erik, Nyckelpigan Lollo har fått sällskap av Igelkotten- Igor samt Kaninen-Stampe som precis anslutit sig till gänget. Solcellsladdare till Igor har också installerats.

Nya galler till grillarna: Nya kolgaller, dvs där man lägger grillkolet, är beställda och levereras v 38. Det var lång leveranstid på dem.

ComHem: ComHem byter signal från analogt till digitalt den 8/9–2020. Visas meddelandet från ComHem på din TV, måste du ändra inställningar på din TV så att den kan avkoda den digitala signalen. På föreningens hemsida kan du läsa mer.

Uppgradering av bredband: Den 14/12–2020 blir föreningens bredband uppgraderad hos Bahnhof till en hastighet av 1000/1000 Mbit/sek (100/100 idag). I samband med det kommer mer information att skickas ut samt hittas på hemsidan, då det kräver en omstart. Tänk också på att Tilginroutern från Bahnhof är föreningens. Kommer den bort i samband med t ex flytt eller dylikt så kostar en ny per idag 995 kr som lägenhetsinnehavaren står för.

Garageplatser: Förnärvarande finns 4 lediga p-platser för bil samt 5 för MC.


El-projekten:
Som bekant har vi 3 olika el-projekt igång, gemensam el, laddstationer, samt solcellspaneler. Det är ganska komplexa upphandlingar har det visat sig så vi kommer att anlita en el-konsult som ska hjälpa oss att upphandla samt projektleda arbetena. Vi har gjort på motsvarande sätt med avloppsrenoveringen. Vi har tillfrågat EON om att hjälpa oss med bygglovsansökan till solpanelerna då dem också färdigställde underlaget för att erhålla förhandsbeskedet.


Säkerhetsdörrar: Inom kort kommer ni få information hur ni kan köpa säkerhetsdörrar till ett kraftigt rabatterat pris 13 900 kr (18 900 kr)! Beställningen går direkt till företaget, Svenska Skydd AB, och inte via styrelsen/förvaltningen. En säkerhetsdörr dämpar även ljudet från trapphuset och inte bara gör det svårare för tjuven att komma in. Det är ljudklass: Ljudreduktion Rw39dB.

Lustan: alla gruppaktiviteter är inställda p g a Coronaviruset.

Förvaltningen: Jonas & Björn på fastighetskontoret finns i fastighet men har inte öppet på måndagmornar framöver heller på grund av Corona. Ta kontakt med dem via mejl eller telefon så hjälper dem er med era frågor.

 

Ha’en fortsatt fin avslutning på sommaren!
Styrelsen