Inför trapphusrenovering

21 augusti 2021 Som ni läst i våra nyhetsbrev kommer trapphusen att renoveras i vinter. Nu är det dags för lite förarbete.

Upphandlingen vanns av Schööns Måleri AB. Schööns är ett Malmöbaserat företag sedan 1918 och drivs idag av tredje och fjärde generationen familjen Schöön. De har många stora projekt i ryggsäcken, är duktiga leverantörer till bostadsrättsföreningar och har även en egen avdelning för dekorationsmålning.

Innan renoveringen kommer vi att provmåla i två trapphus på Erikslustvägen 36 B & D. Varför vi provmålar är för att ni medlemmar skall få möjlighet att ta ställning till vilket av färgalternativen vi skall använda oss av. Hur ni röstar och kommer in i testtrapphusen kommer det information kring senare.

Alternativen, både utformning och färgsättning, är framtagna av Agneta Hahne Arkitekter. Agneta har lång erfarenhet av färgsättning och utformning med tidstypisk anda. Både färgval och utformning är en hommage till tidigt 50-tal då huset byggdes 1953. Det kommer att bli en stor skillnad mot dagens målning i trapphusen som gjordes 1989–91 med en stil som var populär då.

Vi ser mycket framemot att få visa upp alternativen och slutresultatet!

Med vänlig hälsning Styrelsen