Uppdatering tvättstugorna 2023

19 december 2022 Vi har gjort en översyn av tvättider och funktioner utifrån användandet av tvättstugorna här i Stjärnhusen. Vi är många som använder våra tvättstugor, vissa regler kan tyckas självklara för vissa medan de kan kännas nya för andra.

Därför har vi valt att samla information som gäller kring tvättstugorna from 2/1 2023 nedan. För några år sedan infördes vårt elektroniska bokningssystem i tvättstugorna. Vissa saker som då sattes som test behöver nu korrigeras när systemet uppdateras. Målet är att öka tillgängligheten i tvättstugorna.

Tvätttider Uppdaterade
07–11, 11–14, 14–17, 17–20 - måndag - fredag
08–11, 11–14, 14–17, 17–20 – lördag  
            11–14, 14–17, 17–20 - söndag 
Torkrummet får användas 1 timme efter tvättpassets slut, det vill säga all tvätt ska hämtas senast 1 timme efter avslutat pass.
 
Bokning
Sker via bokningstavlan i tvättstugan eller via inlogg på internet. Länk hittar du på vår hemsida.
 
Påminnelser Uppdaterade
När du bokar en tvättid får du en bokningsbekräftelse till angiven mejladress. Till samma mejladress kommer en påminnelse skickas ut 24 h innan det att tvättpasset börjar. Detta för att påminna dig om din bokade tvättid. Du får även då en påminnelse att avboka tvättiden om det är så att du inte kommer att kunna utnyttja den.
 
Automatisk avbokning Nytt
För att öka tillgängligheten och för att inte tvättpass ska förbli outnyttjade kommer vi from 2/1 aktivera automatisk avbokning för tvättpass som inte aktiverats inom 60 min. Startar du inte ditt tvättpass genom att ”blippa” in tagg på läsaren vid tvättstugedörren inom en timme från tvättidens start avbokas passet. Mejl skickas ut till angiven mejladress och önskar du ändå använda passet kan du logga in för att boka på igen.
 
Avbryta påbörjat tvättpass Nytt
Blir du klar innan ditt tvättpass är över kan avboka tvättpasset via bokningstavlan och låta någon granne använda kvarvarande tid. Tänk på att du avbokar både tvätt- och torkrum.
 
Akuttvättstugan
I varje tvättstuga finns förutom två bokningsbara tvättrum en akuttvättmaskin. Ett tvättrum som inte går att boka utan är till för de gånger när det kanske inte alltid blivit som man tänkt sig. Kommer du ner och det är någon som använder tvättmaskinen kan du sätta din tvätt i ”kö”. Tanken är att bara köra en tvätt sen ska man låta någon annan få chansen att tvätta. Detta tvättrum är inte tänkt för att parallellanvända samtidigt som du tvättar i annat tvättrum. Tänk på att alla ska få möjlighet att tvätta.

 

Tvättider from 2/1 kommer att vara låsta för bokning. Eventuella bokningar kommer avbokas och får manuellt bokas när bokningssystemet öppnar under eftermiddagen 2/1 (senast 3/1)

 

Vänliga hälsningar Styrelsen & Förvaltningen

 

Tillägg: Systemet kommer även att uppdateras så att buggar så som upplägg av nya användare och återställande av lösenord ska fungera igen.