Styrelsens månadsbrev februari 2022

27 februari 2022

Vi har ett spännande år framför oss och hoppas samtidigt på att 2022 ska bli mer av ett normalår. Det görs vårfint på gårdarna, fastighetskontoret öppnar dörren igen och datum för årsstämma och digitalt öppet hus är satt. Vi ser fram emot att Lustan ska få genomföra allahanda aktiviteter för oss boende där vi kan träffas och må bra.

Digitalt öppet hus
Fortsatt smittspridning ger en favorit i repris med Digitalt Öppet hus där du kan prata med styrelsen. Passa på att ta upp de frågor som du önskar diskutera som berör föreningen den 17 mars kl.17.30-18.30. Alla som vi har en mejladress till får en elektronisk inbjudan. Mer information kommer. Om du inte får föreningens digitala nyhetsbrev idag – gå in på hemsidan och anmäl dig till nyhetsbrevet.

IMD – Gemensam el
Installationen av gemensam el är nu färdig, information om nyckelutlämning finns ute, inom kort kommer inloggningsuppgifter skickas ut för den som vill följa sin el-förbrukning och elräkningen kommer synas på avierna från HSB.

Fr o m 1/3–2022 kommer föreningen att ingå i HSB’s ramavtal som man slutit med Energi Sverige där föreningen under 2022 får betala ca 0,66 kr/kWh. Priset som föreningen betalade i dec-21 var 2,02 kr/kWh.

Flera bedömare menar på att de högre elpriserna är här för att stanna och att snittpriset per år kommer att öka i synnerhet i vår del av landet, sektor SE4. Besparingen blir ca 3300 kr/år för ett hushåll som förbrukar ca 2000 kWh/år och med ett elhandelspris på 1,25 kr/kWh

Solpaneler
Vi är på sluttampen med att välja entreprenör till solpanelerna samt ta fram underlaget till stämman i juni som kommer att få ta det slutliga beslutet i frågan. Solpaneler ligger helt rätt i tiden nu när vi har gemensam el är på plats samt de höga el-priserna.

Gårdarna
Trädgårdsarbetet är i full gång med beskärningar och spaljéerna håller på att renoveras. En gungställning är på gång till 36-gårdens lekplats. Leveranstid ca i början på april.

Markiser & vindskydd
Efter vinterns alla stormar är det önskvärt att alla ser över markiser och vindskydd på balkongen. Om de är skitiga och söndriga så gör vid dem! Kontakt till Svensk Persienn & skötselråd finns på hemsidan. Uppge att du ringer från Brf Erikslust.

Trapphusrenoveringen
Målningen är i gång och vi räknar med att allt ska vara klart vid halvårsskiftet.

Garaget & MC-parkering
Sedan 1/1–22 sköts vår köhantering för parkeringsplatserna i garaget av HSB. Det är separata kölistor till el & hybridbilar respektive vanliga bilar. Läs mer om hur du ställer dig i kö på hemsidan. Garaget kommer även inom kort att uppgraderas med brandlarm i och med intåget av el- & hybridbilar.
Uppmärkta MC-platser längs Erikslustvägen 30–44 kräver inte längre något parkeringstillstånd. 

Årsstämma
9/6 kl. 18:30 – på Kockum Fritid. Vi räknar med att vi i år ska få träffas fysiskt.

Fastighetskontoret
From 7/3 kommer kontoret åter har öppet måndagar mellan kl. 07.00-09-00

 

VÄNLIGA HÄLSNINGAR STYRELSEN & FÖRVALTNINGEN