Styrelsens mötesrapport

10 november 2019 I denna rapport berättar vi om arbetet med gemensam el, solceller och laddstolpar. Hur det går med reliningen och utmaningar i miljöhusen.

 

 

 

 

Hej,

 

Styrelsen har i dagarna avverkat terminens tredje möte som främst avhandlade miljö och ekonomi samt avloppsrenoveringen. Det drar så sakteliga ihop sig till budgettider även för oss. Föreningen har fått en bra återkoppling på våra frågor kring gemensam el – så styrelsen ser fram emot att få presentera den punkten på stämman till våren. Nu när det blir kallare ut så kanske några av er upptäcker att elementen kanske inte fungerar som de ska – gör en felanmälan så kommer Per och kikar på ditt element – det kostar dig inget!

 

Som vi skrivit innan så finns där synergier med att kombinera gemensam el med solpaneler.

 

Men vi måste gå varsamt fram med e. solpaneler då fastigheten ligger inom område som är av riksintresse gällande kulturmiljö och byggnaderna och bebyggelseområdet bedöms vara särskilt värdefullt från kulturhistorisk och konstnärlig synpunkt och får inte förvanskas i enlighet med plan- och bygglagen 8 kap 13§.

 

Som förening kan vi få ett kostnadsfritt underhandsbesked, från Malmö stad, om vi skickar in lite grövre planer hur vi tänker oss vilja lösa uppgiften. Så det är inte omöjligt på något sätt – men det är lite mer omständligt bara.    

 

Gårdarna: Det jobbas intensivt på gårdarna nu med växtligheten för att göra dem fina inför vintern och skapa en fin plattform till våren. Arboristerna har precis varit här och beskurit ett 10-tal träd.  Utemöblerna har tagits in för behandling och vintervila.

 

Innan vi vet ordet av det så är den första halkan här med allt vad det innebär. Vi har ett funktionsavtal som i korta ordalag innebär att har det t ex snöat under natten så ska det var röjt/halkbekämpat tills de boende vid 07-tiden går till sina jobb. Sedan ska det vara framkomligt när de boende kommer hem mot kvällen. Vi har även bett dem att hålla farten nere på fyrhjulingarna när dem kör mellan husblocken då det ekar så mycket. Detta gäller speciellt nattetid.

 

 

 

Nyhet på hemsidan - Hjälpa, Sälja & Byta!

 

Vi har vid några tillfällen genom åren pratat om att medlemmarna skulle kunna hjälpa varandra i olika former. I en såhär stor förening finns det säkert många olika resurser och tillgångar som skulle kunna hjälpa andra medlemmar i föreningen på vitt skilda sätt. På vår hemsida under fliken ” Hjälpa, Sälja & Byta” berättar du vad du kan erbjuda sina grannar i form av t ex barn/djurpassning, renoveringshjälp, hjälp med att handla/bära hem varor/städning. Man kan erbjuda hjälp med läxläsning eller du har ett företag som säljer tjänster eller produkter av något slag som du önskar erbjuda dina grannar, kanske till ett rabatterat pris etc. Säljare och köpare möts på sidan. Säljare och köpare kommer överens om priset. Mer information finner du här https://www.hsb.se/malmo/brf/erikslust/vart-boende/saljabyta/. Fundera på vad du kan bidra med…?

 

Avloppsrenovering: Den 7/11 var det över 100 personer och lyssnade på uppstartsmötet för block 3 & 5! Renoveringen går fortsatt mycket bra och fr o m jan-20 arbetar 2 team från vardera riktningen i föreningen.  Här kan du läsa mer om avloppsrenoveringen: https://www.hsb.se/malmo/brf/erikslust/relining/

 

Ekonomi: Ekonomi är fortsatt fin i föreningen! Och ni som varit uppmärksamma har säkert noterat att flera banker har sänkt sina låneräntor för bolånen senaste tiden. Enligt nu rådande åsikter på marknaden kommer vi under ganska många år framöver har låga räntor vilket är utmärkt för föreningen. Låga räntor är såklart även en fördel för dem av oss med bolån.

 

Rökfria zoner: Nu är skyltarna uppe för rökning förbjuden i anslutning till lekplatserna. Vi ber alla respektera dem.

 

Miljöhusen: Är sopkärlen fulla så får man inte lägga sopor på dem! Det kostar oss extra pengar – pengar som slutligen vi alla får betala genom höjda avgifter!

 

Felanmälan: Om du ser något som är fel som har med föreningen att göra – gör en felanmälan. Först då kan förvaltningen se att något är fel och åtgärda ärendet. Det gör inget att 5 personer anmäler samma sak – men om ingen gör det så förblir felet kvar. Strular dina element – hör av dig på samma sätt- det kostar inte att höra av sig och få hjälp med elementen.

 

Felanmälan: Vardagar 0700–1600, till Sydsverige Entreprenad AB, Telefon 040-630 62 50
Webb 
sydsverige1.tiberg.com

 

Kalendarium: Notera den 21/11–19 från kl 18:30 – 20:00 kommer vi att ha öppet hus i fritidslokalen där ni får möjlighet att träffa styrelsen och prata med oss lite mer informellt och utan en speciell agenda.

 

Container service: Sista helgen i november har vi containern på plats!

 

Förändring i styrelsen: Av personliga skäl så har Lennart Helmbold valt att lämna styrelsen per den 17/10. Fram till stämman kliver Johan Steimer in som tf kommunikationsansvarig och backar upp, samt att vi kommer omfördela arbetet inom styrelsen.

 

Vänliga hälsningar Styrelsen

 

 

 

Ps – Du som läser detta i trapphuset men önskar få informationen skickad till din e-post – loggar in på www.hsb.se klickar på fliken ”Mitt HSB” och klickar vidare på ”Mina sidor” och där lägger till din e-postadress Ds.

 


Till nyhetslistan