Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB mest hållbara varumärket för fjärde året i rad

För femte året i rad är HSB branschvinnare i Sustainable Brand Index, Europas största varumärkesstudie om hållbarhet. Drygt 24 000 svenskar har utsett HSB till det mest hållbara varumärket inom kategorin fastigheter.

– Att vi återigen toppar listan är ett styrkebesked. Man ska ha höga förväntningar på HSB som hållbar samhällsbyggare och vi har antagit tuffa klimatmål: År 2040 ska vi ha netto-noll klimatpåverkan i hela värdekedjan, säger Maria Qvillberg, utvecklingsansvarig kvalitet och hållbarhet HSB ProjektPartner och hållbarhetsansvarig HSB Bostad.

Sustainable Brand Index korar sedan 2011 Sveriges mest hållbara varumärken. I årets undersökning har 24 300 respondenter i åldrarna 16–75 år från hela Sverige intervjuats om deras syn på hur hållbara de anser välkända varumärken är.

HSBs hållbarhetsarbete bedrivs på många nivåer samtidigt för att minimera miljöpåverkan från både byggande och boende samt för att maximera socialt ansvar. Till exempel har HSB som ambition att miljöcertifiera sin nyproduktion med Miljöbyggnad silver och gör i samband med det en klimatdeklaration av byggnaden. HSB är även en aktiv part i Färdplanen för en klimatneutral byggsektor, som arbetar med samverkan i byggbranschen för att minska klimatpåverkan rejält.


 

HSB Norr - Vår hållbarhetsresa

HSB Norrs mål är inte att arbeta med hållbarhet. Vårt mål är att vara hållbara i allt vi gör. För oss handlar det om att ständigt förbättra vår egen organisation genom att ta ekonomiskt, ekologiskt och socialt ansvar, och samtidigt inspirera våra intressenter att göra detsamma. På den här sidan kan du läsa om delar av vår hållbarhetsresa.

HSB Living Lab

Läs mer om framtidens energisnåla badrumsgolv, gröna fasader, framtidens vattenrening och alla andra spännande projekt som pågår i vårt experimentshus genom att klicka här.