2 Nya medarbetare på gårdarna - Erik & Lollo

11 juni 2020 Robotgräsklipparna har nu anlänt till föreningen och börjat klippa. Detta är ett unikt projekt i världen och innebär test av helt ny teknik och lösningar som är under utveckling, maskinerna är prototyper och styrs helt av satellitsignal.

Kalle Lind (Husqvarna) Gabor Kovacs & Bibbi Lind Wiberg (Brf Erikslust) Lollo & Erik på främre raden. Saknas i bild Göran Hansson (Green) 

 

Nyckelpigan LOLLO – klipper på 36 och 30 gårdarna (gula gårdarna).

Humlan ERIK – klipper på Mellanhedsgården och 42 gården (gul och rosa).

Klippningen på gårdarna sker kl. 21:00 – 09:00.

Klippning vid entréerna 32,38,40 sker på dagtid.

Klippningen sker måndag-fredag

 

Övriga ytor klipper GREEN på traditionellt sätt samt sköter trimning på aktuella ”Robot” gräsytor. Under första tiden kommer det vara en del inkörningsproblem, varvid klippresultat och drifttider kan variera. Vi ber att inga obehöriga trycker på ”Start” eller ”Stop” och inte puttar på maskinerna då de ev stannat, detta görs av utbildad personal. Projektet med robotgräsklipparna är ett samarbete mellan Green & Husqvarna på Brf Erikslust.

 

Viktigt! För att klippningen ska kunna fungera på ett bra sätt är det mycket viktigt att alla hjälps åt att hålla gårdarnas gångar och gräsytor fria från lösa föremål och leksaker. Föremålen kan skadas när maskinen jobbar (detta ansvarar INTE föreningen för). Maskinerna är säkra för både djur och människor, då de har inbyggda sensorer som känner av omgivningen. Har du frågor och funderingar: e-posta: Bibbi Lind Wiberg: bibbi@brferikslust.se eller ring 040–913828