Styrelsens månadsbrev maj

24 maj 2020

Hej,

Visst är våra trädgårdar som vackrast nu i maj! Det är så underbara dofter från trädgårdarna om kvällarna och morgnarna. Nedan redovisas några av punkterna från styrelsens senaste möte.

Avloppsrenovering: Avloppsrenoveringen går fortsatt mycket bra och fr o m maj så tillkommer ännu ett team som jobbar. V 28 – V 31 är det paus i avloppsrenoveringen. Men redan ca sista aug-20 räknar Proline med att samtliga lägenheter är klara om man går ner i källaren och gör vid de liggande avloppsstammarna. Här kan du läsa mer om avloppsrenoveringen: https://www.hsb.se/malmo/brf/erikslust/relining/

Ekonomi: Föreningens ekonomi är fortsatt god och vi håller budgeten i den löpande verksamheten för Q1-2020. Vi ser ingen påverkan av pandemin såhär långt. Tänk på att du som har bolån kan ansöka om amorteringsfrihet hos din bank!

Bastu: Nödlarm har installerats i duschrummen samt att vi piffat till dem med tavla och blomma.

Brandvarnare: har uppdaterats i tvättstugor och bastu-utrymmen. Det finns en inne i utrymmet och en i trapphuset, larmar en larmar båda. Således, går brandvarnaren i tvättstugan medan du är där, och det är uppenbart att inget är fel har larmet i trapphuset löst ut: Kontrollera då om det är rök i trapphuset, om så gå INTE ut i trapphuset utan utrym via brandstegen i mangelrummet. Har du inte möjlighet att ta dig ut den vägen, bli kvar vid stegen, öppna fönstret och kalla på uppmärksamhet. Våra källardörrar är klassade branddörrar, det är mycket säkrare i tvättstugan än i ett rökfyllt trapphus. Larma. 

Trädgårdar: Uteplatser, lekplatser, cykelställ har spolats rena och fina. Trädgårdarna är och klara och redo för sommarens ankomst. Notera också att leksaker, badpooler med mera inte får lämnas ute över natten. Gräsytorna ska vara fria så att gräsklippningen kan skötas samt att inga barn eller djur trillar i poolerna.

Undersökning: Ca 25 % av oss boende svarade på enkäten angående intresset för att köpa el & ladd hybrider. Svaren kommer ligga till grund för hur styrelsen jobbar vidare med frågan om laddstolpar.

Ny vaktmästare: Björn Brannefalk är sedan den 6/4–20 föreningens nya vaktmästare.

Felanmälan: Vardagar 07.00-16.00, till Sydsverige Entreprenad AB, Telefon 040-630 62 50 Webb sydsverige1.tiberg.com

Kalendarium: Årsstämman planeras hållas den 30/6–2020 på Kockum Fritid. Mer information kommer att komma i god tid inför stämman. P g a pandemin blir det några förändringar kring stämmorna.

 

Vi vill passa på att önska alla en skön fortsättning på våren!

 

Styrelsen

  • Vaktmästare Björn Brannefalk
    Vaktmästare Björn Brannefalk
  • Bastu nödlarm
    Bastu nödlarm
  • Bastu larmindikering
    Bastu larmindikering
  • Brandvarnare
    Brandvarnare

Till nyhetslistan