Styrelsens månadsbrev april

07 april 2020

 Glad Påsk!

Mötesrapport från senaste mötet i styrelsen. Coronatider är galna tider! Det är prövningarnas tid för många av oss och det är viktigt att vi alla hjälps åt efter bästa förmåga för att Coronan ska bli så lindrig som möjligt. Håll lite extra kontakt med dina grannar och se om de behöver en hjälpande hand med t ex handla mat, gå ut med sopor eller hämta mediciner etc.

Ekonomi:

Bokslutet är godkänt utan anmärkningar. Vi har gjort en känslighetsanalys för föreningens ekonomi som visar att vi står väldigt stabilt om intäkterna skulle utebli från företagen som hyr in sig i vår fastighet. Företagens samlade påverkan på föreningens intäkter är endast ca 1,7 %. I föreningar som har många företag som hyr lokaler och som framöver ev måste slå igen så kan de kvarvarande medlemmarna få betala högre avgifter över tid om företagen faller ifrån. Den risker slipper vi som bor i Brf Erikslust. Med det sagt så går det såklart alldeles utmärkt att handla lite extra från ”våra” företag som hyr lokaler i föreningen…

Privatekonomi:

Förbättra hushållets likviditet nu! Samtliga banker erbjuder idag amorteringsfrihet på sina lån p g a de extraordinära följderna i samhället i spåren av Coronaviruset. Du ansöker på deras hemsidor.

Stämman:

På grund av Corona flyttar vi fram stämman till den 25/6–2020 kl 18:30. Vi återkommer med plats men vi vet att det inte blir på skolan då dem avbokat alla möten.

Vårstädning i hemmet:

Det allmänna rådet från Folkhälsomyndigheten är att vi inte ska resa i påsk – men rensa i hemmet går fint … En extra container kommer finnas tillgänglig över påsklovet – 6/4 – 14/4 så vi kan göra rent hus hemma😊.

Öppet hus:

Öppet hus på distans gick hur bra som helst och vi fick in flera punkter som vi omgående kommer att arbeta med. Vi tackar er för ert engagemang!

Bastu/dusch i källare:

Halkskydd och nödlarm kommer installeras i utrymmena.

Gårdarna:

Trädgårdsmöblerna kommer att ställas ut till påsken och vi har rengjort plattorna vid uteplatserna så det ser riktigt trevligt ut nu. Fler ytor kommer att rengöras efterhand.

Gräsmattan på Mellanhedsgården kommer nu att göras vid under april månad.

Relining:

Proline har tagit fram rutiner för att möta riktlinjerna kring arbete i Cornona-tider. Berörda lägenheter får informationen i samband med arbetet. https://www.hsb.se/malmo/brf/erikslust/relining/

Lustan

alla gruppaktiviteter är inställda p g a Coronaviruset.

Undersökningar:

Den 24/3 skickades en enkät för Undersökning om laddning för bilar i föreningen. Inom kort kommer även enkät för undersökning av tvättider/ tvättpass.


Till nyhetslistan