Allmän information Augusti

21 augusti 2023 Solhems turnering i boule har tyvärr ställts in, detta på grund av för få anmälda. Vi tar nya tag och hoppas på bättre uppslutning eventuellt nästa år! Styrelsen har haft sitt första möte efter sommaruppehållet och delger bland annat den viktiga informationen om vårt brandskyddsarbete.

Påminnelse städdagen

Vi medägare har ett gemensamt ansvar att underhålla vårt område, vilket blivit ett uppskattat inslag då vi träffas, äter lunch tillsammans och hjälps åt att tillse trivsel och hållbarhet i föreningen. Lördagen den 11:e november samlas vi utanför föreningslokalen för att tillse de prioriterade uppgifterna. Välkomna!

 

Elpris för laddstolpar bil

För att erbjuda ett marknadsmässigt pris på förbrukningen i elbilsladdarna ska föreningen sträva efter månatlig prissättning. För september månad innebär det en avgift på 2,50 SEK/kWh.

 

Brandskyddsarbete

Ett av styrelsens ansvarsområden är att bedriva ett aktivt brandskyddsarbete i syfte att värna människor och egendom. Kontinuerligt återkommande brandskyddsronder är en av komponenterna i detta arbete som sedan ska ligga till grund för olika åtgärder för att minimera bränder och skadeverkningarna av desamma.

 

I början av augusti genomförde därför styrelsen en brandskyddsrond och kunde konstatera att mycket ser bra ut vad gäller brandsäkerhet i Brf Solhem. Ett fåtal påpekanden har gjorts till några boenden om otillåten förvaring av brännbart material i trappuppgångar och det mesta av det har glädjande nog åtgärdats nästan direkt. Stor eloge och tack för det!

Vid brandskyddsronden kollar vi också bl.a alla vindar i fyrbohusen, att alla ytterdörrar till trapphusen och gemensamma förråd och lokaler stänger som de ska. Vidare kontrolleras alla elektriska installationer.  

Vi har samtidigt bytt ut alla gamla brandvarnare i trappuppgångarna och funktionskontrollerat alla övriga samt bytt till nya där det behövts.

Tidigare har vi brandskyddat väggarna i soprummet i avsikt att skydda vår undercentral (ligger vägg i vägg med soprummet) där vital utrustning för vår värme- och vattenförsörjning finns. Brandvarnare kommer snarast att installeras i soprummet och cykelförrådet där soprummet samtidigt också kommer att förses med en brandsläckare. Det kommer naturligtvis även att finnas en brandsläckare i undercentralen i fortsättningen. Utbyte av de två gamla brandsläckarna i föreningslokalen är också beställt.

Vi kommer också att gå vidare med brandskyddet av väggarna i garage 21 som används som förråd för bl.a gräsklipparna. Förrådet kommer också att förses med ett plåtskåp där brandfarliga vätskor ska förvaras, tex bensin till gräsklipparna.

Slutligen har också stenarna längs gångbanan vid femmorna tagits bort i syfte att underlätta för räddningsfordon. Vi vill dock påpeka att detta är på prov tills vidare. Visar det sig att bilar återigen börjar köra på gräsmattorna kommer stenarna att återställas och då givetvis med hänsyn taget till de regler som gäller för räddningsfordons framkomlighet.

 

Upptäcker du någon brist i vårt brandskydd någonstans så hör av dig till föreningens brandskyddsansvarige, Ronny Thörnqvist, 0705-92 92 92.


Till nyhetslistan