Årsstämma 2021

15 april 2021 Med anledning av covid-19 kommer vi i år att genomföra årsstämman enbart genom poströstning, dvs ingen fysisk eller digital närvaro kommer att ske av vare sig medlemmarna eller styrelsen.

En lag om tillfälliga undantag för att underlätta genomförandet av bolags- och föreningsstämmor infördes under 2020 och gäller till den 31 december 2021. Lagändringen syftar till att motverka spridningen av det virus som orsakar covid-19 och underlätta för föreningar att genomföra föreningsstämmorna utan hälsorisker för medlemmar och andra.

Lagen möjliggör att föreningsstämmor kan genomföras, antingen genom elektronisk uppkoppling i kombination med poströstning eller genom att medlemmarna enbart deltar genom poströstning.

Styrelsen i Brf Solhem beslutade på sitt möte 2021-04-12 att vi ska använda oss av det senare alternativet (enbart poströstning) och att vi överlåter till HSB att sköta hela hanteringen av stämman så att största möjliga opartiskhet uppnås. HSB har beslutat att formellt datum för Brf Solhems årsstämma 2021 blir den 8 juni.

Kallelse med dagordning och poströstningsformulär samt information om var och när röstningsformuläret ska lämnas och övrig information kommer att offentliggöras till medlemmarna tidigast sex veckor och senast två veckor innan årsmötet den 8 juni.

Formuläret för poströstning ska innehålla hänvisningar till de förslag till beslut som anges i kallelsen. I anslutning till varje förslag ska det finnas tre likvärdigt presenterade svarsalternativ med rubrikerna ”Ja”, ”Nej” och ”Anstå till fortsatt stämma”.

Vid val anses den som har fått flest röster vara vald. Vid lika röstetal avgörs valet genom lottning.

 Medlem som har avgett poströst förs in i röstlängden och anses som närvarande vid föreningsstämman.