Allmän information Maj

07 juni 2023 Sommaren har rullat in över oss med grönska och sol. En del viktig information för er att ta del av nedan gällande bland annat prisjusteringar, ny parkeringspolicy och Solhems boulemästerskap!

Ny parkeringspolicy

Med anledning av våra nyinstallerade laddare för elbilar har vår parkeringspolicy uppdaterats. Ni hittar den under "För våra medlemmar" och "Parkering & Garage", eller direktlänk här.

 

Prisjustering varmvatten och fjärrvärme

Styrelsen har beslutat att justera priserna för varmvatten och fjärrvärme. Bakgrunden till det är att föreningens kostnader för värme och varmvatten har blivit högre än vad vi kunde förutspå när vi satte budgeten i oktober förra året. Att vi ligger fel i det pris vi tar ut för varmvatten och värme beror på att de fasta priserna påverkats av ett extra kallt dygn som inträffade i januari, vilket har stor effekt på våra fasta kostnader. Det fasta priset baseras nämligen på årets kallaste dygn.

Vi har i år också en mycket stramare budget än vad vi brukar ha (för att hålla nere våra avgifter) och det finns helt enkelt inte utrymme i budgeten att föreningen tar den här ökade kostnaden. Vi vill därför göra den här justeringen av priserna så snart som möjligt, så att vi inte behöver göra en stor höjning i slutet av året.

Höjningen för varmvatten blir 8 kr/m3 och priset blir 118 kr/m3. Värmen höjs med 7 öre/kWh till 1,10/kWh.

 

Nytt lås föreningslokalen

Ett kodlås har installerats till föreningslokalen så nu erhåller man kod till detta istället för nyckel vid bokning. Den erhålls av Jonathan Molin.

 

Soprummet

Som ni noterat har soprummet nu fått de inneväggar som ska höja brandsäkerheten och dörr installerats. Vi påminner att inte glömma låsa efter er tills dess att självlåsande funktion installerats.

 

Årsstämman

Vi påminner om årsstämman nästa vecka den 14:e juni. Varmt välkomna att ta del av den senaste informationen och möjligheten att göra din röst hörd.

 

Solhems boulemästerskap

Vi har glädjen att den 26:e augusti bjuda in till vår förenings första boulemästerskap! Anmäl er via detta formulär senast 12:e augusti eller heja och umgås med dina medägare. Vem blir vår allra första vinnare att lyfta den åtråvärda pokalen?