Allmän information oktober 2019

03 oktober 2019 Målningsentrepenaden, tvättmaskinen, budget och arbetsdagar. Ny och uppdaterad information att läsa nedan!
  • Målningsarbetena går nu in i sin slutfas och ekonomiskt ser budgeten ut att hålla med god marginal. Detta blir också det sista stora jobbet vi gör på några år efter att ha bytt taken 2016, renoverat lekplatsen 2017, målat om trapphusen i fyrbohusen 2018 och infört IMD 2018-2019. Samtliga dessa arbeten har kunnat utföras utan att några höjningar av ordinarie årsavgift har behövt göras.

  • På styrelsemötet 1 oktober togs beslut om att inte reparera den trasiga tvättmaskinen. Skälen för det är främst ekonomiska och miljöskäl. Maskinen är från 1993 och har förutom en del defekter en mycket hög el- och vattenförbrukning som inte går i takt med föreningens övriga miljöarbete. Kostnaden för att reparera och de årliga driftskostnaderna för att ha kvar tvättstugan i förhållande till användningen blir också för höga. Genom att kunna utnyttja lokalen för annat ges också möjligheter till ökade intäkter för föreningen. Vi återkommer om den alternativa användningen av lokalen.

  • Söndagen 13 oktober samlas hela styrelsen för att jobba med budgeten för 2020. Då försöker vi se vilka kostnader vi kommer att ha och därmed vilka intäkter vi behöver. Utifrån det beslutas sedan om avgifterna för 2020 som vi förhoppningsvis kan informera om i slutet av november när budgetarbetet är klart.
  • Vi vill ännu en gång påminna om den extra arbetsdagen söndag 6 oktober. Vill du vara med så kontakta Nisad på 0739-850664 eller nisadmustafic@hotmail.com. Vi ska bl.a som ett test lägga markduk och stenplattor under delar av elstängslet för att se om det kan minska arbetet med att hålla ogräset borta från stängslet. Vidare ska vi också komplettera elstängslet med ett vanligt staket i den norra delen av vårt område, från garaget mot dagisängen. Vi bjuder på pizza till alla som deltar.

  • Vår traditionella höststäddag är i år lördagen 9 november kl 10.00. Samling vid föreningslokalen. Förutom trevlig samvaro med grannarna bjuder vi som vanligt på god lunch kl 13.00, ett litet gratis lotteri och aktuell föreningsinfo. Välkomna!

 


Till nyhetslistan