Information februari

22 februari 2019 Vårt tryckta informationsblad Solsidan har funnits i många år men styrelsen har nu beslutat att upphöra med den. Istället kommer vi att publicera all information digitalt på vår hemsida. Främsta skälet är att vi då kan bli mycket snabbare och mera aktuella med vår information. Varje gång vi lägger ut ny information kommer vi också att lägga en facebookpush så att man vet att det finns ny info att läsa. För det fåtal som inte har internet och dator kommer vi att göra en pappersutskrift istället.

 Prisjustering av avgiften för varmvatten

I samband med införandet av individuell mätning av värme, varmvatten och kallvatten (IMD) så behövde vi göra ett antal antaganden baserade på olika normvärden eftersom vi inte hade alla egna värden att utgå från i Brf Solhem när vi beräknade priserna.

Nu när vi har fått lite statistik sedan IMD togs i bruk och då visar det sig att de normvärden vi använde tyvärr inte stämmer fullt ut för oss. Vi behöver därför höja avgiften för varmvattnet med 15 kr per kubikmeter. Det innebär att det nya priset blir 95 kr från och med 1 mars.

En informations- och frågestund om IMD kommer att anordnas under våren. Separat inbjudan kommer.

 Föreningslokalen 

Vi har nyligen anlitat en städfirma för att storstäda vår föreningslokal och den är nu i topptrim igen. Vi har också gjort en hel del andra åtgärder för att lokalen ska fungera till full belåtenhet för alla.

 I fortsättningen gäller att då man hyr lokalen och inte tycker att den uppfyller kraven då man kommer dit måste detta anmälas till lokalansvarig innan man tar den i bruk. Vid återlämnandet av nyckeln kommer lokalansvarig att inspektera att lokalen återställts i bra skick och att städning skett.

 Informationen om vilka regler som gäller då man hyr lokalen har kompletterats och förtydligats på både hemsida och via anslag i lokalen.

 Flaggfäste har monterats på utsidan av lokalen. Sverigeflagga till fästet ligger på hatthyllan och får användas fritt men ska tas ner efter användandet.

Ny städmopp har köpts in och även köksutrustning mm har kompletterats och utökats. Filtret till dammsugaren har bytts och nya dammsugarpåsar är inköpta.

Vid användande av diskmaskinen är det viktigt att skölja av diskgodset innan det sätts in i maskinen.

 Sopsorteringscentralen

Tyvärr så fungerar inte vår sophantering som den skulle kunna göra vilket innebär att vi får helt onödiga kostnader i slutändan på vår avgiftsavi. Vi skulle kunna spara en del om alla skötte sin sophantering som man ska.

 Det viktigaste är att man slänger sitt avfall i rätt sopbehållare, dvs att man sorterar sina sopor. På varje behållare finns tydligt angivet vad som får slängas. Avfall som inte platsar i någon av behållarna får man själv ta till Kikås återvinningscentral och då använda sitt ÅVC-kort som alla lägenheter fått.

 De sopset som vi ställt i sopsorteringscentralen för att alla ska kunna hålla snyggt i rummet har nu försvunnit. Den som lånat dessa uppmanas lämna tillbaka omgående.

 Ytterligare saker som behandlades på senaste styrelsemötet i februari

 Utökning av elstängslet för att hålla den kraftigt ökande vildsvinsstammen borta. Beslut tas i mars.

Eventuell förändring av upplägget av gräsklippningen.

Bättre bilspärrar i området. Beslut tas i mars.

Städdag

 Boka in lördagen den 27 april i kalendern redan nu! Då har vi vårstäddag i Brf Solhem.

Vi påminner samtidigt om att alla som har en cykel i cykelförrådet behöver märka upp den innan eftersom omärkta cyklar kommer att slängas I samband med vårstäddagen.