Allmän information Mars

28 mars 2022 Våren är här med sommartid och spirande blommor och svällande trädknoppar! Styrelsen har efter denna månadens möte nedan information att delge.

Arbetsdagen

Lördagen andra april gör vi vår traditionella vårstädning för att tillse trivsel och hållbarhet i vårt område. Passa på att träffa dina grannar och tillsammans hjälpas åt och göra det fint! Klockan 10.00 samlas vi utanför redskapsförrådet, föreningslokalen. Välkomna!

 

Sopa grus

Strax efter vårstädnigen kommer entrepenad med sina maskiner att samla upp vinterns grus. Därför behöver vi sopa ur våra garage och parkeringsplatser så att detta inte blir kvar. Notera att gruset inte kan läggas i högar eftersom maskinerna inte kan ta upp dessa, utan gruset behöver spridas över asfaltens yta för mest effektiv borttagning. Då gruset innehåller mycket salt betraktas det som farligt avfall och kan således inte bortforslas av oss.

 

Årsstämma 2022

Efter lyfta restriktioner kommer årets stämma att kunna genomföras tillsammans i föreningslokalen den femtonde juni.

 

Avyttring av avfall i vårt område

Vi påminner att det inte ska avyttras avfall utanför stängslet nedanför femmorna eller lekplatsen. Krukväxter, både inomhus och utomhus med sin blomjord sorteras i brännbart eftersom blomjord har en avvikande bakterieflora. Större och blandat avfall kan avyttras under vårstädningen då kontainer tillhandahålls och åtkomst till ÅVC har alla via sina körkort under hela året.

 

Skyddsrummet

Med det initierade kriget i Ukraina har vi fått frågan gällande vårt skyddsrum i föreningslokalen. Styrelsen har vissa åtgärder som genomförs och skylt finns också på plats för förtydligande.

 

Grillning

Med vårvärme och stundande sommar kommer också grillarna fram, och med det vill vi påminna om de trivselregler som gäller i vår förening. ta del av dessa här

 

Tillträde vägbommarna

Så kallat A-nyckellås är nu på plats i båda vägbommarna som färdtjänst, räddningstjänst och samhällssäkrande instanser kan använda.


Till nyhetslistan