Allmän information oktober

13 oktober 2023 Tiden flyger likt höstlöven och oktobers styrelsemöte har genomförts.Vi ser fram emot att träffas vid arbetsdagen den 11:e november!

Fadder till välkomstgaveln

Anna Hellgren har under många år sett till att vi och våra besökare välkomnas av en välunderhållen och blomsterförsedd garagegavel vid grinden, ett stort TACK för din insats! När Anna med familj nu flyttar söker vi efter någon som är villig att ta vid som "gavelfadder", anmäl ditt intresse till någon av styrelsens medlemmar.

 

Sanden till lekplatsen

Vi har noterat diskussionen gällande katters avföring i lekplatsens sand och vänder oss till er övriga medägare för möjligheter. I styrelsen har vi diskuterat alternativ så som gummibeläggning som på senare tid blivit vanliga men tyvärr är för allt för kostsamma. Bark har också föreslagits, men skaderisk om barnet ramlar eller faller medförde att alternativet föll bort. Elektronisk kattskrämmare installerades på två platser men slogs sönder på kort tid och besprutning av speciell ättika gjordes med vad som upplevdes förbättrat resultat. Ättikan har dock som följd att den sköljs bort vid kraftiga eller ihållande regn vilket nu hör årstiden till, men vi har beslutat att fortsätta använda detta samt med anledning av det ostabila vädret också öka frekvensen.

 

Återvinning

Inom de närmsta åren kommer att antal nya lagar att träda i kraft som gäller avfallshantering. Gemensamt för dessa legala krav på ökad sortering är ett förhöjt fokus på att vi alla måste bidra med att minska mängden avfall, öka återvinningen och återanvändning av produkter.

Den 1 januari 2024 ska alla hushåll ha tillgång till fastighetsnära insamling av matavfall.
Den 1 januari 2027 ska alla hushåll ha tillgång till fastighetsnära insamling av förpackningar.

Vi i Brf Solhem ligger långt före lagarna på detta område då vi möjliggjort avfallssorterng sedan många år tillbaka. Men i och med att lagarna träder i kraft kommer kraven också att öka på de enskilda hushållen att sortera korrekt, annars riskerar vi som förening och sedemera medägare stora straffavgifter.
Omfattningen av dessa vitesbelopp är ännu inte beslutade men vi uppmanar alla att förbättra och förstärka vanan att sortera redan nu. I vårt soprum finns anslag om hur olika sorters avfall ska sorteras, förbättrade skyltar kommer att ersätta befintliga på respektive kärl och webbsidan sopor.nu är användarvänlig och informativ om man är osäker


Till nyhetslistan