Allmän information Februari 2022

28 februari 2022 Efter Februari månadens syrelsemöte har vi en del viktig information att delge nedan så vänligen ta del av den och kontakta oss om ni har några frågor.
Inte ok! Ryck ur sladden först, fråga sen...!

Vårens städdag

Lördagen den 2:a april träffas vi för att fräscha upp vårt område efter vintern, detta tillfälle för att också mötas, dela lunch tillsammans och umgås i vår förening.

 

Årsstämman

Den 15:e juni kommer årets årsstämma att äga rum. Ta vara på din möjlighet att påverka din förening genom att lägga din motion till styrelsen. Detta gör du genom formulär på denna hemsida under "Styrelse & Kontakt" - "Skrivelse till styrelsen": https://www.hsb.se/molndal/brf/solhem/styrelsen/skrivelse-till-styrelsen/

Information om hur man skriver en motion hittar du här: https://www.hsb.se/molndal/brf/solhem/styrelsen/motioner-och-forslag/

 

Kvarterslokalen

Med lyfta restriktioner kan vi nu öppna föreningslokalen för uthyrning igen!
Vi efterfrågar också medlemmar som är intresserade av att bidra med inspiration och förslag till hur vår lokal kan förbättras. Vi har till exempel det gamla styrelserummet som öppnar för möjligheter. Vad tycker du det ska användas till? I arbetsgruppen har du möjlighet att påverka. kontakta Mette Bork (Ålegårdsgatan 243) om du vill vara med.

 

Vattenavstängning

Onsdagen 2:a mars 08.00 sker ett planerat underhåll av Mölndal Energi av vår undercentral, främst modernisering av styrventiler och styrsystem. Förhoppningsvis kommer detta medföra mer energieffektiv och därmed mer kostnadseffektiv uppvärmning av varmvatten.

Kallvattenavstängning ca 30 min till en timme.
Varmvattenavstängning ca 2,5 till 3 timmar.

Tänk gärna på att:
*Sätt gärna in några flaskor vatten i kylskåpet så du har till att koka kaffe och dricka om det skulle dra ut på tid mer än planerat.
*Toaletten kan användas, men du kan bara spola en gång när vattnet är avstängt. Så snart vattnet sätts på kommer du kunna spola igen.
*Undvik om möjligt att öppna kranarna under avstängning. Då släpper du in luft i systemet.
*Första gången du öppnar kranen efter driftstart KAN det fräsa och stånka i rören. Det är bara luft som skall ut så det är helt normalt. Öppna gärna försiktigt och släpp luften sakta så slipper du smällar och stånk.
*När varmvattnet startar så tar det ungefär en halv till en timma innan temperaturen stabiliserats i systemet. Undvik om möjligt att spola varmvattnet en timme efter det startat så stabiliseras det snabbare.

 

Eluttag utsida garage

I samband med demontage av motorvärmare, lät vi installera eluttag på utsidan garagen. Det finns 2 på varje länga och de kan användas för att dammsuga bilen och liknande.
Uttagen kan användas av alla, inte bara de som har garage. Uttagen får dock INTE användas för elbilsladdning. Om du ser att det pågår, dra ur sladden. Ser du en sladd som går in i ett stängt garage, dra ur sladden först och fråga sen, det kan vara någon som lite obetänksamt valt att ladda en släktings bil i garaget vilket innebär en brandfara.


Till nyhetslistan