Allmän information december 2020

10 december 2020 Julen och årets slut närmar sig och sedermera har styrelsen haft årets sista möte. Se information som berör alla beträffande både presentpapper och besparingar.

Med julen i antågande påminner vi att presentpapper sorteras som pappersförpackning. Har de mycket tejp och etiketter får de följa med ned i brännbart tillsammans med presentsnören. Extra tömning av våra kärl är beställd för att tillmötesgå de extra volymer julfirandet innebär.

Våra trivselregler har uppdaterats och finns att läsa under fliken "För våra medlemmar". Se till att du tar del av senaste informationen.

Avslutningsvis positiva nyheter att vi nu med få veckor kvar av år 2020 kommer få strax under hälften av elförbrukningen i föreningen jämfört med åren innan energibesparande åtgärder började genomföras. Byte av belysning till effektivare LED, justering av inställningar på teknisk utrustning, installerat timers på vissa apparater och tagit bort onödiga installationer är några av åtgärderna.

Eftersom vi nu förbrukar betydligt mindre el än tidigare har vi dessutom kunnat gå ner i storlek på huvudsäkring vilket ger en ytterligare kostnadsbesparing. I kronor räknat så kommer föreningens elkostnad ligga drygt 30 tusen lägre än före besparingsinsatserna vilket motsvarar ungefär 1% på årsavgift bostad.

Snart är det Tredje advent, ta hand om er och glöm inte att släcka ljusen.


 


Till nyhetslistan