Allmän information December

20 december 2023 Så har vi julen runt knuten med allt vad det för många innebär. Styrelsen har haft sitt sista möte för detta år och önskar alla en riktigt God Helg och Ett Gott Nytt År!

Vårt avfall under julhelgen.

Julen är snart här och då brukar det bli extra mycket avfall i våra olika kärl. Därför har vi beställt en extra tömning av brännbart avfall fredag innan julafton, 22:a december.
Trots det kommer det nog att bli ganska fullt i våra kärl så tänk på att komprimera allt avfall så mycket det går så blir risken mindre för överfulla kärl och eventuell avyttring utanför dessa.

- Vik ihop alla kartonger och överfyll inte kärlen, locket måste gå att stänga.
- Julpapper ska slängas i pappersförpackningar, om mycket tejp och etiketter slängs det i brännbart.
- Presentsnören sorteras till brännbart.

 

Den ordinarie tömningen blir först veckan därpå när alla de röda juldagarna är över. Är kärlen överfulla ber vi er att för vår egen och personalens skull att avvakta med avyttring tills kärlen tömts. 

 

Styrelsen vill också påminna om att var och en enligt miljöbalken är skyldiga att sortera sitt avfall och från årsskiftet blir det obligatoriskt att separera matavfall från övriga sopor
Från årsskiftet skärps också lagen om sortering för fastighetsägare, dvs för alla oss medägare.

 

Utfall kostnadsgivande dygn för vår värmeavgift

Tack vare förvarning kunde vi alla bidra till att sänka förbrukningen under de kalla dygnen vilket medförde att vår fast avgift minskadr end cirka 800 SEK per månad, bra jobbat! Detta medför en bibehållen avgift för värme under 2024, dvs ingen ytterligare höjning utöver redan beslutad kommer att vara nödvändig.

 

IMD systemet tillfälligt nere

Sedan 5:e december ligger IMD systemet nere så därefter kan man inte se sin förbrukning. Arbete pågår hos leverantören för att få igång tjänsten igen.

 

Motorfordon i cykelförrådet

Vi påpekar att motorfordon inte får parkeras i cykelförrådet. Dels av utrymmesskäl, men framför allt för att föreningens försäkring ej täcker om brand skulle uppstå.

 

 


Till nyhetslistan