Allmän information november 2019

06 december 2019 Styrelsen tacka för frågor och förslag som har kommit på FB från engagerade medlemmar. Här kommer styrelsens svar.

 Inköp av hjärtstartare: vi kommer att erbjuda alla en kurs i hjärt-lungräddning till våren. Därefter tar vi beslut om eventuellt inköp.

Ytterligare åtgärder mot vildsvinen: På arbetsdagen sattes ett nytt staket upp på dagisängen. Dessutom har vi gemensamt röjt bort massor av sly och buskar som annars kan bli dagbostäder för vildsvinen. Vi jobbar systematiskt vidare mot ytterligare åtgärder för att stänga ute vildsvinen från vårt område. Vi ska också se över vad som går att göra för att förbättra belysningen.

Informationsblad om återvinning: har delats ut till alla boende.

Styrelsen kan också informera om att budgeten för 2020 nu är fastställd och det innebär att vi samtidigt beslutade om att för sjätte året i rad inte höja årsavgifterna för bostäderna! Däremot har vi faktiskt sänkt avgifterna några gånger under dessa sex år trots att vi har gjort stora jobb såsom nya tak, investerat i IMD och nu senast den stora ommålningen.

Styrelsen kommer under 2020 att arbeta med att försöka öka amorteringarna på våra lån ytterligare så att vi på sikt kan få ner räntekostnaderna.

En liten höjning av av avgifterna för garage med 20 kr tvingas vi göra pga underhållskostnaderna framöver - från 390 kr till 410 kr. Mölndals Stad aviserar dessutom en höjning av avgifterna för vatten. Därför höjer vi kall- och varmvatten med 1 kr till 26 SEK/m3 respektive 96 SEK/m3. I övrigt är alla andra avgifter oförändrade.