Information gällande IMD

14 december 2022

Efter en hel del arbete med att titta på elpris, debitering, system och hantering av frågor börjar det mesta nu falla på plats. 

Projektet erfor enorma problem i början då vi trots påstötningar inte fick ut Ellevios underentreprenörer för att plocka ned sina gamla elmätare, anmälan om uppsägning till Ellevio gjordes redan efter sommaren förra året och de kunde inte komma ut och plocka ned dem förrän i juni året efter. 

Även installationen drog ut på tiden då Ellevios entreprenör lyckades med bedriften att plocka bort alla mätar-ID till lägenheterna vilket resulterade i att NGENIC fick utföra ett detektivarbete för att få in alla mätare registrerade på rätt sätt igen. En mycket olycklig start för vår övergång till IMD. 

Det resulterade i sin tur även att inkopplingen av de nya elmätarna i systemet som sammanställer all mätdata gjordes långt efter att de driftsattes i juni. 

Ingen data har gått förlorad, men vi har fått mätningar för hela första perioden i klumpsummor för både augusti och september, som är de två dyraste månaderna under den första perioden. Därför har vi varit tvungna att räkna fram ett snittpris för perioden juni till september för att säkerställa att man inte betalar ett för högt KWh pris den första perioden. 

Den totala kostnaden kommer därför att fördelas jämnt för det första kvartalets avier.

Det fastställda KWh priset för perioden fram till sista september är: 2,37 kr/KWh inklusive moms 

Som jämförelse visar vi hur det kunde se ut när man hade ett eget avtal, exemplet visar kostnader för 250 KWh (normal månadsförbrukning för en 2: eller 3:a) om man hade ett KWh pris på 44 öre:



Ovan är ett exempel på ett enkelt 20A abonnemang och vissa avgifter kan givetvis skilja sig åt beroende på om man har enfas, trefas eller 16A, men i princip så visar det tydligt att med IMD så flyttas de fasta kostnaderna från de boende till föreningen. De ingår där redan i avgiften sedan tidigare.

Säkring Stockholm 20220101 (ellevio.se)

För mer information vänligen klicka HÄR alterntivt ladda hem dokumentet nedan.

Hälsningar,
Styrelsen


Till nyhetslistan